Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Rakuten is gestart met de handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH). Via de Rakuten Wallet zijn de drie cryptomunten te verhandelen tegen de Japanse yen via hun Android mobiele app. Opvallend: de techgigant vraagt geen commissie per trade, zo blijkt uit het persbericht.

Een iOS voor Apple-gebruikers staat in de planning, maar het is onduidelijk wanneer die uitkomt. De nieuwe stap van de 'Amazon van Japan' is vooral voor thuisland Japan van belang. Het grootste e-commercebedrijf wil hiermee miljoenen potentiële beleggers in cryptovaluta bereiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rakuten en bitcoin (BTC)

Net zoals een 'normale' beurs, gaat Rakuten de cryptofondsen van klanten opslaan en beheren. Daarvoor zet de techgigant de onderdelen Rakuten Trust en Rakuten Bank in.

De cryptovaluta worden in 'cold storage' opgeslagen en het beheer van de private keys is geregeld via een multisig systeem. Van gebruikers is vereist dat ze een 2FA-beveiliging instellen om in te loggen en opnames te doen.

Rakuten maakt het kopen en verkopen van cryptovaluta commissievrij. Maar, voor het opnemen van je crypto, vraagt Rakuten wél behoorlijke tarieven. Voor het opnemen van je fondsen in yen vraagt het bedrijf 300 JYN, omgerekend ca. €2,5.

Voor opname van cryptovaluta zijn de tarieven respectievelijk bitcoin (0.001 BTC, $10.70), ether (0.01 ETH, $2) en bitcoin cash (0.01 BCH, $3.20).

Rakuten cryptobeurs

In maart dit jaar is de cryptobeurs van Rakuten live gegaan. Het kocht in augustus 2018 de beurs Everybody’s Bitcoin voor circa $2,4 miljoen.

Afgelopen mei is er een samenwerking aangegaan met blockchain analysebedrijf CipherTrace. Deze moet Rakuten helpen op het gebied van wet – en regelgeving.

Op moment van schrijven schommelt de prijs van bitcoin (BTC) rond $10.700 op Bitstamp.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan