Britse beurswaakhond waarschuwt voor Bitcoin beurs BitMEX, ‘Kraken op orde’

De Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk heeft een waarschuwing afgegeven aan bitcoin derivatenbeurs BitMEX.

De exchange, met drie Britse oprichters, opereert vanuit Hong Kong en San Francisco en is gereguleerd op de Seychellen. De beurs zou klanten uit het Verenigd Koninkrijk bedienen van bitcoin zonder daar een licentie voor te hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) beurs BitMEX

Deze week heeft de financiële toezichthouder een verklaring afgegeven dat de exchange zich zonder toestemming richt op de Britse markt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Voor financiële diensten of producten in het Verenigd Koninkrijk is goedkeuring door ons vereist.”[/penci_blockquote]

BitMEX zou zonder licentie bitcoin futures en swaps aan Britse beleggers aanbieden. De FCA heeft informatie in handen, waaruit blijkt dat BitMEX activiteiten uitvoerde waarvoor toestemming nodig was.

‘Geen licentie’

De FCA merkt echter wel op dat het werken zonder een juiste licentie illegaal is. In de meeste gevallen is er daarbij ook sprake van oplichting.

Het is namelijk de taak van de financiële toezichthouder om de markt te onderzoeken op onwettige of verdachte situaties. Een daarvan is het aanbieden van financiële producten rondom cryptovaluta. Dergelijke producten zoals derivaten hebben een hoog risico voor consumenten.

Bitcoin derivaten

In feite heeft de autoriteit in 2018 gezegd dat bedrijven die crypto-derivaten aanbieden waarschijnlijk een vergunning nodig hebben. Deze producten zijn volgens de huidige richtlijnen financiële instrumenten.

De regulator is ook bezig met een verbod het uitgeven van bitcoin en andere crypto-derivaten zoals ETN’s. Het geeft aan dat dergelijke producten “ongeschikt” zijn voor particuliere beleggers “die de waarde en risico’s van derivaten of ETN’s van de cryptovaluta niet goed kunnen beoordelen.”

Kraken

De FCA gaf de populaire exchange Kraken ook een waarschuwing. Deze is echter teruggetrokken, waarna Tim Copeland van Decrypt hierover tweette. Het bleek te gaan om om vergissing: Kraken hoeft zich geen zorgen te maken.

In januari ontving BCB Group, een bedrijf dat financiële diensten verleent aan onder andere Coinbase, Bitstamp en Galaxy Digital, een licentie van de FCA.

De CEO van het bedrijf vertelde dat de omstandigheden in het Verenigd Koninkrijk dermate goed waren dat veel crypto-naar-crypto-exchanges voldeden aan de wettelijke verplichtingen. Op deze platformen verandert er geen fiatvaluta van eigenaar, waardoor er niet aan de strenge regels voldaan hoeft te worden.

Bron: Coindesk

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer