Britse beurswaakhond waarschuwt voor Bitcoin beurs BitMEX, 'Kraken op orde'

Britse beurswaakhond waarschuwt voor Bitcoin beurs BitMEX, 'Kraken op orde'

De Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk heeft een waarschuwing afgegeven aan bitcoin derivatenbeurs BitMEX.

De exchange, met drie Britse oprichters, opereert vanuit Hong Kong en San Francisco en is gereguleerd op de Seychellen. De beurs zou klanten uit het Verenigd Koninkrijk bedienen van bitcoin zonder daar een licentie voor te hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) beurs BitMEX

Deze week heeft de financiële toezichthouder een verklaring afgegeven dat de exchange zich zonder toestemming richt op de Britse markt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Voor financiële diensten of producten in het Verenigd Koninkrijk is goedkeuring door ons vereist."[/penci_blockquote]

BitMEX zou zonder licentie bitcoin futures en swaps aan Britse beleggers aanbieden. De FCA heeft informatie in handen, waaruit blijkt dat BitMEX activiteiten uitvoerde waarvoor toestemming nodig was.

'Geen licentie'

De FCA merkt echter wel op dat het werken zonder een juiste licentie illegaal is. In de meeste gevallen is er daarbij ook sprake van oplichting.

Het is namelijk de taak van de financiële toezichthouder om de markt te onderzoeken op onwettige of verdachte situaties. Een daarvan is het aanbieden van financiële producten rondom cryptovaluta. Dergelijke producten zoals derivaten hebben een hoog risico voor consumenten.

Bitcoin derivaten

In feite heeft de autoriteit in 2018 gezegd dat bedrijven die crypto-derivaten aanbieden waarschijnlijk een vergunning nodig hebben. Deze producten zijn volgens de huidige richtlijnen financiële instrumenten.

De regulator is ook bezig met een verbod het uitgeven van bitcoin en andere crypto-derivaten zoals ETN's. Het geeft aan dat dergelijke producten "ongeschikt" zijn voor particuliere beleggers "die de waarde en risico's van derivaten of ETN's van de cryptovaluta niet goed kunnen beoordelen."

Kraken

De FCA gaf de populaire exchange Kraken ook een waarschuwing. Deze is echter teruggetrokken, waarna Tim Copeland van Decrypt hierover tweette. Het bleek te gaan om om vergissing: Kraken hoeft zich geen zorgen te maken.

In januari ontving BCB Group, een bedrijf dat financiële diensten verleent aan onder andere Coinbase, Bitstamp en Galaxy Digital, een licentie van de FCA.

De CEO van het bedrijf vertelde dat de omstandigheden in het Verenigd Koninkrijk dermate goed waren dat veel crypto-naar-crypto-exchanges voldeden aan de wettelijke verplichtingen. Op deze platformen verandert er geen fiatvaluta van eigenaar, waardoor er niet aan de strenge regels voldaan hoeft te worden.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin BTC BitMEX Kraken

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties