Bitcoin integratie in Twitter aanstaande? Platform overweegt ’tipping feature’

Bronnen suggereren dat Twitter een tipping-functie wil toevoegen aan het populaire sociale netwerkplatform. Het is bekend dat de CEO van Twitter en Square positief is over Bitcoin (BTC). Kunnen we elkaar in de toekomst met BTC een digitale fooi gaan geven?

Bitcoin en Twitter

Er wordt al bijna 11 jaar gebouwd aan het netwerk van Bitcoin. Het is in al die tijd nog nooit echt offline geweest en het werkt altijd. Toch is het nog wachten op de allereerste èchte grote use case.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vooralsnog lijkt Bitcoin een niche te zijn. Maar als grote bestaande platformen, zoals een Twitter, het gaan integreren, zal dit ongetwijfeld voor een boost zorgen in de adoptie. De financiële en technologische innovatie zal dan een nieuw niveau bereiken.

Het gerucht dat Twitter wel eens de plek kan zijn voor deze massa-adoptie gaat al wel langer rond. Maar nu is er eindelijk iets concreets wat deze geruchten bevestigd.

Op The Information is namelijk een rapport verschenen waarin staat dat Twitter deze tipping functie daadwerkelijk overweegt. Het artikel citeert een aantal mensen die dicht bij de plekken zitten waar beslissingen qua bedrijfsvoering worden genomen.

De auteur verklaart overigens ook dat het niet duidelijk is of deze mogelijke functie geïntegreerd wordt met Square, het andere bedrijf van CEO Jack Dorsey.

Mikde Dudas, CEO van The Block Crypto deelt een screenshot over dit artikel:

Dorsey over BTC

Dorsey steekt niet onder banken of stoelen dat hij van Bitcoin houdt. Hij betaalt ontwikkelaars die aan dit decentrale protocol werken en biedt met de Cash App de cryptomunt aan in een gigantische markt.

Ook vanuit Square Crypto is er steun voor ontwikkelaars. Recent maakten ze nog bekend dat de anonieme developer ZmnSCPxj steun financiële steun krijgt.

Ook het Lightning Network (LN) is bij Dorsey niet onbekend. Hij is een van de investeerders in Lighning Labs, een start-up die aan een van de implementaties van LN bouwt.

Met deze tweede-laags oplossing kun je al fooien sturen. Er zijn overigens al applicaties gebouwd door derde partijen die deze funtie aanbieden. Bekende namen zijn tippin.me en BottlePay. Dorsey heeft al eens laten weten dat hij dit ‘excellent’ vindt. Gaat het nu ingebouwd worden ín Twitter?

Bron: NewsBTC

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning