Bitcoin futures bij CME bereiken record: $400 miljoen aan ‘open interest’

Het aantal openstaande Bitcoin (BTC) futures heeft een record aantal bereikt bij de CME beurs. Het totaal aan ‘open interest’ is namelijk $400 miljoen. Meer handel in ‘papieren’ Bitcoin dus?

Bitcoin (BTC) futures

Een bitcoin future is een contract waarmee een (ver) koper het recht krijgt om bitcoin op een bepaalde datum tegen een bepaalde prijs te (ver) kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elk contract heeft een koper én verkoper nodig. Een toename in ‘open interest’ betekent dat het aantal contracten dat niet gesloten is, toeneemt.

Maar het contract is nog niet gesloten in het voordeel van één partij, vandaar de term ‘open’.

Dat de activiteit bij CME stijgt, betekent dat professionele partijen in voornamelijk de VS meer handelen in BTC. Want het cijfer van $400 miljoen is weer hoger dan het oude record: $338 miljoen op 14 februari.

Toen stond de spotprijs boven de $10.000, momenteel staat de spotprijs bij $9.300 op de Bitstamp grafiek.

In de onderstaande grafiek is de roze grafiek de ‘open interest’.

Bitcoin futures bij CME bereiken record: $400 miljoen aan 'open interest'

Opvallend is dat de volumes wél lager liggen in vergelijking met februari. Het gemiddelde dagvolume lag op $217 miljoen.

In februari lag het gemiddelde op $493 miljoen. CME heeft eind 2017 – in navolging van CBOE – Bitcoin futures gelanceerd, die verwerkt worden in dollars.

In september is de Bakkt beurs gelanceerd, die zijn contracten ook sluit in ‘fysieke’ BTC.

Herstel na Black Thursday

Eerder deze week meldden we dat de Bitcoin futures markt enigszins lijkt te herstellen na Black Thursday, de prijscrash van donderdag 12 maart.

Uit cijfers van Skew blijkt dat de totale ‘open interest’ door de grens van $3 miljard is geschoten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...