Mysterie rondom Bitcoin beurzen Mt. Gox en BTC-e krijgt nieuwe wending

Er zijn 2.000 documenten van de FinCEN gelekt. Dit is de Financial Crimes Enforcement Network, een overheidsorgaan die transacties analyseert en monitort. Volgens dit document is de entiteit die de meeste Suspicious Activity Reports (SAR’s) heeft ontvangen een bijzondere partij. De online betalingsverwerker is naar verluidt betrokken bij Bitcoin beurs Mt. Gox.

Bitcoin beurs Mt. Gox

Het gaat om het bedrijf Mayzus Financial Services (MFS). Volgens het rapport hadden ze een zakelijk account bij BTC-e. Sommige werknemers van MFS hadden ook een persoonlijk account bij de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het vermoeden is dat ze de fiat-gateway gebruikten om de gehackte Bitcoin om te zetten in dollars. Het bedrijf ontkende in 2017 hierbij betrokken te zijn.

Intussen is Alexander Vinnik, de eigenaar van BTC-e, opgepakt. Het vermoeden is dat hij ook betrokken is bij de hack van Mt. Gox. Hij zal in de Verenigde Staten voor deze zaak gaan voorkomen.

Toen verklaarde MFS het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“MAYZUS Financial Services Ltd. zou in haar klantenbestand juridische entiteiten (eigenaren of werknemers, red.) kunnen hebben gehad die exploitanten waren van de beurs BTC-e. Door dit mogelijke verband zijn de accounts geblokkeerd, wat correct werd gerapporteerd aan de financiële regelgevende autoriteiten. Bovendien werd informatie over deze personen en rechtspersonen doorgestuurd naar de wetshandhavingsinstanties van Groot-Brittannië. “[/penci_blockquote]

Meldingen omtrent betaalverwerker

Deze informatie is dan weer niet uitgelekt en is niet terug te vinden in de 2.000 documenten die in handen zijn van Buzzfeed en het International Consortium of Investigative Journalists. Toch zit er volgens de journalisten een vreemd luchtje aan MFS:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Sommige entiteiten zijn meerdere keren gemarkeerd in de documenten van FinCEN. Mayzus Financial Services vestigt het record en verschijnt als onderwerp van 36 SAR’s.”[/penci_blockquote]

Volgens Michael German, een voormalig agent van de FBI, spitst het SAR programma zich toe op het identificeren van witwassers. Er komen echter zo veel meldingen binnen, dat ze niet allemaal in behandeling kunnen worden genomen.

Buzzfeed noemt een hele reeks met banken die onder het vergrootglas liggen. Onder andere JPMorgan Chase, HSBC, Standard Chartered, Deutsche Bank en Bank of New York Mellon krijgen een boete voor het overmaken van verdacht geld.

Ook in Nederland is het zo ver. De NOS maakte gisteren melding van een Pools dochterbedrijf van de ING Russische miljarden weg sluisde. Uit een onderzoek van SWIFT bleek overigens al dat Bitcoin helemaal niet het populairste middel is voor witwas partkijken.

Rechtszaak tegen oprichter

De zaak rondom BTC-e en MFS is nog niet verder in behandeling genomen. Momenteel loopt er wel een proces tegen Alexander Vinnik, de oprichter van BTC-e. Wellicht zal deze zaak met MFS daarin worden meegenomen.

De Russische computerexpert zou 300.000 BTC via zijn eigen beurs BTC-e hebben witgewassen. Frankrijk sleept hem nu voor de rechter. Hij was tussen 2011 en 2017 actief met zijn exchange. Hij moet voorkomen wegens afpersing, het witwassen van geld, meewerken aan criminele activiteiten en het frauduleus verkrijgen van toegang tot interne systemen. Ook zou hij data in deze systemen hebben aangepast.

Het is niet ondenkbaar dat de zaak met MFS precies een puzzelstukje is dat in deze rechtszaak past. Wordt vervolgd!

Lees meer over:
BitcoinBTChackMt.Gox

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Michael Saylor Maakt Bijna $2 Miljard Winst Op Zijn Bitcoin Investeringen

Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy en tevens bitcoininvesteerder, heeft bijna 2 miljard winst gemaakt...

Crypto
BNB Koers Verwachting – Koers Binance Coin in 2023, 2024, 2025, 2030

BNB is een token die is ontworpen door Binance oprichter en voormalig CEO Changpeng Zhao...

Crypto
Top 7 Crypto en Bitcoin ETFs om in te investeren (2023)

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF's staat voor de deur, een enorm spannende stap voor...

volgende Bitcoin halving 2024 Crypto
Bitcoin Halving 2024 – Alles Wat je Moet Weten

De volgende Bitcoin halving van 2024 wordt verwacht in april, hiermee zullen block rewards voor...

Cardano Crypto
ADA Cardano Koers Verwachting – Cardano verwachting 2023-2040

De Cardano koers verwachting is de afgelopen tijd steeds positiever geworden nu de coin weer...

Lees meer