Zoekopdrachten naar 'Bitcoin' op Google bereikt laagste punt in 2020

Zoekopdrachten naar 'Bitcoin' op Google bereikt laagste punt in 2020

De interesse in Bitcoin (BTC) is naar een jaarlijks dieptepunt gezakt. Dat blijkt ten minste als je af gaat op het aantal zoekresultaten in Google.

Bitcoin op Google

Volgens gegevens van Google Trends is de wereldwijde interesse in de term 'Bitcoin' op dit moment op het laagste niveau sinds december 2019.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de afgelopen zeven maanden zorgde prijsvolatiliteit (in maart) af en toe voor een klein beetje nieuwsgierigheid. En ook de halving in mei veroorzaakt extra aandacht. Maar al met al zit Bitcoin wat deze 'aandacht' betreft in een neerwaartse trend.

Op de schaal van 1 tot 100 is de wereldwijde interesse in Bitcoin op dit moment op Google slechts 45. De vorige keer dat dit getal lager was, was in de laatste maand van vorig jaar. Toen gaf de grafiek de waarde 41 aan

Zoekopdrachten naar 'Bitcoin' op Google bereikt laagste punt in 2020

Overigens is het wel opvallend, want vorige week was er op een lagere tijdframe juist een enorme spike te zien. Dat kwam door de Twitter hack, waardoor miljoenen mensen het woordje 'Bitcoin' op hun tijdlijn voorbij zagen komen.

BTC in Nederland

Je kunt zelf ook wat gaan spelen met Google Trends en andere woorden, landen en data uitproberen. Als je dit bijvoorbeeld voor allen Nederland doet (in plaats van wereldwijd) en Bitcoin vergelijk met de woorden 'Mark Rutte' en 'Covid' zien we een interessant patroon.

Zoekopdrachten naar 'Bitcoin' op Google bereikt laagste punt in 2020

In maart schoten alle drie de zoekresultaten omhoog, waarschijnlijk als gevolg van de introductie van corona in Nederland. Men zocht destijds naar informatie naar Covid en ook Mark Rutte verscheen in de media. En Bitcoin kreeg klaarblijkelijk ook meer aandacht.

Opmerkelijk is ook dat de meeste hits komen uit Zeeland en Groningen, en dus niet uit de meer dichtbevolkte randstad.

Duidelijk is ook dat Bitcoin ook in Nederland in mei (ten tijde van de halving) meer aandacht kreeg. Maar sindsdien is de interesse weggezakt naar een dieptepunt. Het staat in het niets met de bullrun van 2017 waarin de retail markt massaal de weg naar 'crypto' wist te vinden.

Zoekopdrachten naar 'Bitcoin' op Google bereikt laagste punt in 2020

Heb je vragen over het nieuws of wil je gezellig meepraten? Join een van onze Telegram chats!

Lees meer over:
Bitcoin BTC Google Trends

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties