Bitcoin (BTC) vertegenwoordigt nog maar 1,5% van de waarde van goud

Mike Novogratz stuurde vandaag weer eens een tweet de wereld in die voor veel belangstelling zorgde. Hij zegt dat de koers van Bitcoin de komende twee dagen terug moet naar de $7.500.

Als dat niet gebeurt, zitten we volgens de voormalig fondsmanager de komende tijd in de range tussen de $6.000 en de $7.400. Hij benadrukt ook nog even dat de koers dit jaar 95% is gegroeid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de halving voor de boeg, worden veel mensen steeds enthousiaster. Dit is namelijk hét event waarbij het aanbod in de markt door de helft gaat, wat (bij een stabiele vraag) moet zorgen voor enorme prijsstijgingen.

George Kikvadze laat nog even zien hoe het de vorige keren ging. Bij de eerste halving in 2012 was de prijs nog maar $12. Vier jaar later, bij de tweede halving in 2016, was de prijs $650.

De derde halving vindt over 170 dagen plaats. De verwachting van Kikvadze, de vice-voorzitter van Bitfury, is dat de prijs dan weer boven de $10.000 zit. Wat denk jij? Kom langs in onze Telegram chat en deel jouw mening en visie over Bitcoin.

Bitcoin ATM

Volgens de website CoinATMradar is het getal van cryptocurrency exchanges gestegen naar 6000. Ze zijn verdeeld over 75 landen en dit is een verdubbeling vergeleken met begin dit jaar.

Bitcoin (BTC) vertegenwoordigt nog maar 1,5% van de waarde van goud

Volgens de website staan er in Nederland maar liefst 16 ATM’s. In België staan in totaal zeven automaten.

De ATM’s komen dit jaar geregeld in het nieuws. In september kreeg de grootste provider steun van Xpring, terwijl de Amerikaanse belastingdienst de focus ook heeft verlegd naar deze fysieke betaalautomaten om belastingontduikers aan te pakken.

BTC in de wereld

Het is soms ook goed om het plaatje van Bitcoin in verhouding te zien met het wereldbeeld om ons heen. De markt kapitalisatie van alle cryptocurrencies is op dit moment bijna $200 miljard. Met een dominantie van 66%, komt dat neer op een marktkapitalisatie van $130 miljard voor Bitcoin.

Op onderstaande grafiek is te zien hoe groot de andere assets in de wereld zijn: van derivaten en vastgoed tot aandelen en de waarde van Microsoft. Bitcoin is het oranje vlakje helemaal rechts onderin.

BitcoinEconomics komt met een treffende vraag: welke van deze activa heeft de grootste potentiële groei? Alle Bitcoins vertegenwoordigen de waarde van 1,5% van al het goud. Bij een prijs van $100.000, zal dit percentage naar de 6,66% gaan.

Om nog even terug te komen op de whitepaper van Satoshi Nakamoto, welke digitale munt moet dan het plekje in de digitale maatschappij in gaan nemen?

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Stel je voor dat er een metaal is, die zo schaars is als goud maar dan met de volgende eigenschappen: saai van kleur, niet alleen maar nuttig te gebruiken voor praktische of decoratieve zaken, maar wél met de magische eigenschap dat het over communicatiekanalen verstuurd kan worden.”[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Lees meer