Bitcoin (BTC) vertegenwoordigt nog maar 1,5% van de waarde van goud

913 totale weergaven

Mike Novogratz stuurde vandaag weer eens een tweet de wereld in die voor veel belangstelling zorgde. Hij zegt dat de koers van Bitcoin de komende twee dagen terug moet naar de $7.500.

Als dat niet gebeurt, zitten we volgens de voormalig fondsmanager de komende tijd in de range tussen de $6.000 en de $7.400. Hij benadrukt ook nog even dat de koers dit jaar 95% is gegroeid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de halving voor de boeg, worden veel mensen steeds enthousiaster. Dit is namelijk hét event waarbij het aanbod in de markt door de helft gaat, wat (bij een stabiele vraag) moet zorgen voor enorme prijsstijgingen.

George Kikvadze laat nog even zien hoe het de vorige keren ging. Bij de eerste halving in 2012 was de prijs nog maar $12. Vier jaar later, bij de tweede halving in 2016, was de prijs $650.

De derde halving vindt over 170 dagen plaats. De verwachting van Kikvadze, de vice-voorzitter van Bitfury, is dat de prijs dan weer boven de $10.000 zit. Wat denk jij? Kom langs in onze Telegram chat en deel jouw mening en visie over Bitcoin.

Bitcoin ATM

Volgens de website CoinATMradar is het getal van cryptocurrency exchanges gestegen naar 6000. Ze zijn verdeeld over 75 landen en dit is een verdubbeling vergeleken met begin dit jaar.

Bitcoin (BTC) vertegenwoordigt nog maar 1,5% van de waarde van goud

Volgens de website staan er in Nederland maar liefst 16 ATM’s. In België staan in totaal zeven automaten.

De ATM’s komen dit jaar geregeld in het nieuws. In september kreeg de grootste provider steun van Xpring, terwijl de Amerikaanse belastingdienst de focus ook heeft verlegd naar deze fysieke betaalautomaten om belastingontduikers aan te pakken.

BTC in de wereld

Het is soms ook goed om het plaatje van Bitcoin in verhouding te zien met het wereldbeeld om ons heen. De markt kapitalisatie van alle cryptocurrencies is op dit moment bijna $200 miljard. Met een dominantie van 66%, komt dat neer op een marktkapitalisatie van $130 miljard voor Bitcoin.

Op onderstaande grafiek is te zien hoe groot de andere assets in de wereld zijn: van derivaten en vastgoed tot aandelen en de waarde van Microsoft. Bitcoin is het oranje vlakje helemaal rechts onderin.

BitcoinEconomics komt met een treffende vraag: welke van deze activa heeft de grootste potentiële groei? Alle Bitcoins vertegenwoordigen de waarde van 1,5% van al het goud. Bij een prijs van $100.000, zal dit percentage naar de 6,66% gaan.

Om nog even terug te komen op de whitepaper van Satoshi Nakamoto, welke digitale munt moet dan het plekje in de digitale maatschappij in gaan nemen?

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Stel je voor dat er een metaal is, die zo schaars is als goud maar dan met de volgende eigenschappen: saai van kleur, niet alleen maar nuttig te gebruiken voor praktische of decoratieve zaken, maar wél met de magische eigenschap dat het over communicatiekanalen verstuurd kan worden.”[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud