Bitcoin peer-to-peer handelsplatform Paxful rapporteert $1,6 miljard handelsvolume

Het is alweer vijf jaar geleden dat Paxful is opgericht. Dit jaar maakte het Bitcoin peer-to-peer handelsplatform echter de echte doorbraak met meer bekendheid in de bitcoin community.

Ondanks dat timmert het bedrijf al lang aan de weg. Vandaag publiceren ze van enkele opmerkelijke statistieken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Paxful

Paxful is een platform waarop mensen met elkaar in een over-the-counter deal kunnen sluiten. Dit staat ook wel bekend als OTC, een uitwisseling van cryptomunten die buiten het orderboek om gaat.

Het verbindt gebruikers met elkaar om Bitcoin te kopen en verkopen middels cadeaubonnen, Paypal, binnenlandse bankoverschrijvingen en andere betaalmethoden.

Het is overigens een gedecentraliseerde en non-custodial oplossing. Naar verluidt zijn er in de loop van de jaren transacties gedaan met meer dan 70 verschillende nationale valuta’s.

Je moet je overigens wel met identiteit registreren op het platform. Sinds maart dit jaar is de KYC procedure verplicht. Toen dit bij LocalBitcoins werd doorgevoerd, zag het platform een afname van de handelsactiviteit. Bij Paxful blijkt het tegenovergestelde het geval te zijn.

Records

In december berichtten we al dat het handelsvolume van Paxful dat van grootmacht LocalBitcoins was voorbijgestreefd.

Het hoogtepunt in november betrof bijna $30 miljoen aan P2P transacties met Bitcoin transacties. Paxful maakt nu bekend dat voornamelijk Ghana, India en Nigeria de grote spelers zijn in hun markt.

Alleen in Ghana zijn er al meer dan 33.000 nieuwe gebruikers bij gekomen. In andere nieuwe markten is het handelsvolume ook enorm toegenomen. Zo zag het bedrijf in Hong Kong een toename van het handelsvolume van 132% op jaarbasis.

In Vietnam kwam dit percentage neer op 200% en in Indonesië is de groei maar liefst 400% vergeleken met 2018.

Bitcoin volume

Ten gevolge van de acceptatie van cryptocurrencies heeft Paxful sinds haar oprichting een aanzienlijke en organische groei doorgemaakt. In het nieuwsbericht van eerder deze maand was al te zien dat het handelsvolume heel gestaag groeit, helemaal als je dat vergelijkt met concurrent LocalBitcoins.

In 2015 rapporteerde het platform $5,9 miljoen aan handelsvolume, waarna het ieder jaar met minimaal 25% is gestegen.

Aan het einde van 2017 was het handelsvolume meer dan $500 miljoen, terwijl dit in 2019 verdrievoudigde naar meer dan $1,6 miljard.

Bovendien zijn er in het afgelopen jaar 1 miljoen wallets aan het platform gelinkt, wat een enorm verschil is met de 97.000 die in 2015 werden geopend.