Bitcoin (BTC) hodlen betaalt zich uit: 61% van adressen nog in het groen

Bitcoin (BTC) hodlen betaalt zich uit: 61% van adressen nog in het groen

Met de huidige prijs van Bitcoin rond de $8.000, staan 61% van alle BTC hodlers in het groen. Het gaat hierbij om de hodlers van het eerste uur, maar ook om de 'jongere' cryptobezitters die bijvoorbeeld eerder dit kalenderjaar zijn ingestapt.

Bitcoin hodlen

Ongeveer de helft van de adressen die in het groen staan, zijn namelijk niet van de early adopters. De whales die er al vroeg bij waren, zijn in feite maar een kleine fractie van de mensen met potentiële winst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hodlers die onder de $10.000 zijn ingestapt, behoren tot de groep met de meeste lotgenoten. De meeste mensen (of adressen) stapten namelijk in Bitcoin toen de prijs tussen de $1.000 en de $6.600 zat.

Al deze informatie is afkomstig van een tweet van intotheblock. Hierin is ook te zien dat iets minder dan 10% van alle hodlers break-even staat.

De 'verliezers' zijn de mensen die Bitcoin in de pieken hebben gekocht. De hodlers die nu in het rood staan, zijn de baas over iets meer dan 29% van al de adressen. Een groot gedeelte van deze hodlers heeft logischerwijs gekocht toen de prijs van Bitcoin in 2017 naar de recordhoogte steeg.

Deze data is allemaal on-chain te bekijken, gezien er bij iedere transactie een tijdstip hoort. Hierdoor kan men met deze data uit de blockchain terug rekenen op welke waarde een bepaalde hoeveelheid BTC op een adres is binnen gekomen. Aan de hand daarvan kan men kijken of het adres op winst of op verlies staat.

Markt cycli BTC

De mensen die nu in het rood staan, zijn op het verkeerde moment in de markt gestapt. De markt is de afgelopen jaren te herkennen geweest aan vijf cycli: accumulatie, breakout, een progressieve en agressieve groeifase en een fase waarin de koers 'overbought' is.

Die laatste term gaat om de periode waarin Bitcoin duurder is dan de twee jaarse Moving Average (vermenigvuldigd met factor 5). Bij de accumulatie fase zit BTC onder de 2yr MA. Dit is beter te snappen als je onderstaande tweet erbij pakt.

Volgens deze theorie is het nu de juiste tijd om weer in te kopen. De koers gaat nog drie bullish fasen door, voordat het weer een lange tijd in een downtrend zal komen. Het is overigens altijd koffiedik kijken met deze theorieën, dus trek vooral je eigen plan.

De koers van Bitcoin blijft enorm volatiel. Vandaag de dag, precies een jaar geleden, startte een nieuwe downtrend waarin BTC daalde van $6.000 richting de $3.000. Twee jaar geleden echter, steeg Bitcoin echter parabolisch van de $6.700 naar de $20.000.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties