Bitcoin (BTC) koers: gaat de support bij $9.500 standhouden?

Bitcoin (BTC) sloot zondag met een koers van $9.934 en inmiddels staat de koers circa driehonderd dollar lager bij Bitstamp. De hamvraag op de korte termijn: gaat de support bij $9.500 het houden?

Bitcoin koers in 2020

De maand februari is bijna drie weken onderweg en bitcoin kan tot nu toe terugkijken op een prima maand. Januari sloot af met een koers van $9.350 en bitcoin had afgelopen donderdag een voorlopige top van $10.457 (+11,8% t.o.v. 31 januari, Coinmarketcap).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het was het hoogste punt voor de koers sinds 8 september 2019, toen de koers een top van $10.595 bereikt. Bitcoin bevond zich in een scherp corrigerende trend (decending triangle), die zijn bodem vond bij $6.540 op 18 december 2019.

Ten opzichte van die bodem ligt de huidige koers nog steeds 47% hoger, wat de huidige correctie enigszins in perspectief zet.

Onder meer de analisten Tone Vays en Flibflib zagen afgelopen vrijdag een sterke bodem bij $9.500. Weet BTC deze te houden?

Analist John van Meer wees vanochtend op dat de support levels liggen bij $9.550 en iets boven $9.100.

Bitcoin (BTC) koers: gaat de support bij $9.500 standhouden?

Bitcoin prijs afgelopen drie maanden (bron: Coinmarketcap)

Cryptotwitter

Wat zeggen de analisten op Twitter?

Volgens Michaël van de Poppe in een analyse op Cointelegraph ligt er een fikse support bij $9.400-$9.500. Zodra de koers deze houdt, dan is er wederom een hogere top op de weekgrafiek gerealiseerd.

Hij wijst ook op twee gaps op de bitcoin futuresmarkt van CME, die juist boven het huidige koersniveau liggen: bij $10.400 en $11.800. Tussentijdse correcties zijn voor BTC ook niet ongewoon.

In een bearish scenario is éérst een retest van het niveau $9.900/$10.000 nodig. Dan geraakt de koers in een zogenaamde ‘dead cat bounce’. Met andere woorden: kopers hebben teveel kracht om de koers weer door de $10.000 door te duwen.

Zodra dat gebeurt is een volgende daling naar $8.750 zeer goed mogelijk.

Ook de Franse analist en trader Pierre wijst erop dat bitcoin de bodem bij $9.300/$9.400 moet houden om in een opwaarts kanaal te blijven.

Deze analist legt de support weer net wat hoger (bij $9.600) en als bitcoin deze weet te houden, kan de golden cross indicator een rol gaan spelen om de koers naar $10.350 te laten stijgen.

Plan B ‘bullish’

Alle korte termijn voorspellingen ten spijt, soms is het wijzer om uit te zoomen.

Volgens de anonieme Nederlandse ‘quant’ PlanB is signaal belangrijker dan ‘ruis’ en blijft bitcoin trouw de regressielijn volgen van zijn stock-to-flow model volgen. Met andere woorden: onder de $10.000 weer? Geen paniek.

Nog even de voorspellingen van PlanB op een rij:

Hij wijst er tegelijkertijd op dat de bovenstaande voorspellingen géén financieel advies zijn. Een investering in cryptovaluta is zéér risicovol en aan hevige koersschommelingen onderhevig.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...