Bitcoin koers op $10.150 en waarom Bakkt ‘bullish’ is voor de BTC prijs

De koers van bitcoin (BTC) kabbelt dit weekend enigszins na een korte opleving op vrijdagmiddag na het Bakkt-nieuws. Op moment van schrijven handelt bitcoin (BTC) voor $10.153 op Bitstamp.

De afgelopen avond en nacht schommelt de prijs tussen de $10.100 en $10.300 en is ruim 2% gezakt het afgelopen etmaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De meeste altcoins laten (in onderstaand overzicht) een daling in dollars zien. Echter, ten opzichte van bitcoin staan enkelen juist in het groen. Zo stijgen Chainlink (LINK) en Zcash (ZEC) respectievelijk met 7,2% en 5,5%. Ook LEO, de cryptomunt van Bitfinex stijgt met ruim 8%, ten opzichte van BTC.

De vraag is altijd: hoelang houden de altcoins het vol, zodra bitcoin weer gaat aantrekken?

Cryptotwitter over bitcoin (BTC)

Wat vinden analisten op Twitter over de koers? Analist Josh Rager zoomt uit: een aantal grotere beleggers hebben bij het voorlopige hoogtepunt van $13.880 hun winst gepakt.

Deze beleggers gaan een nieuwe accumulatiefase in, wat tot gevolg heeft dat de prijs voorlopig niet onder de $8.500 zakt, zo verwacht Rager.

Op de korte termijn is het een bearish signaal als de week (vannacht om 2 uur Nederlandse tijd, red) afsluit met een koers van $10.025 en juist bullish als we bij $10.800 afsluiten.

Is Bakkt ‘bullish’ voor BTC?

In een artikel van Decrypt komen een aantal marktvolgers aan het woord die de goedkeuring van het bitcoin futuresplatform Bakkt van duiding voorzien.

Het platform van de Intercontinental Exchange (ICE), moederbedrijf van de New York Stock Exchange, heeft goedkeuring gekregen van zowel de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) als de New York State Department of Financial Services.

Een bitcoin future is een contract om een asset op een specifieke datum in de toekomst te kopen of verkopen tegen een specifieke prijs. Bijzonder aan de future contracten van Bakkt: deze derivaten zijn ook daadwerkelijk gesetteld (of: gedekt) in de onderliggende asset: bitcoin.

En dat betekent dat de houder van een future of zelf bitcoin moet gaan delven of ze bij een beurs moet gaan inkopen. Kortom, de vraag naar BTC neemt toe, want op Bakkt is alleen ‘collateral trading’ mogelijk: je moet een asset bezitten om erin te kunnen handelen.

Een verschil dus met BitMEX en Bitfinex waar traders met een hefboom kunnen werken: speculeren met BTC die ze zelf niet bezitten.

Dat maakt het bijvoorbeeld een strategisch logische keuze dat Fidelity, een van de grootste assetmanagers ter wereld, aan de mining pool van Blockstream deelneemt.

Afrekenen met bitcoin

Wat nog eens over het hoofd wordt gezien: Bakkt is méér dan alleen maar een marktplaats. Net zoals de Flexa-dienst van de Gemini beurs van de gebroeders Winklevoss wil ICE meer bedrijven in het ecosysteem van bitcoin gaan betrekken.

Ze werken samen met onder meer Starbucks, Microsoft en de Boston Consulting Group om het voor particulieren gemakkelijker te maken om producten en diensten met cryptovaluta af te rekenen.

Volgens de New York State Department of Financial Services is dit vooral nieuws als het aankomt op consumentenbescherming: beter beschermd tegen een verlies omdat de Bakkt beurs niet zomaar omvalt of waarvan de eigenaren onder verdachte omstandigheden verdwijnen, zoals we gezien hebben bij QuadrigaCX.

Toezichthouder Linda Lacewell vat het treffend samen.

En de altcoins?

Voorlopig houdt de dominantie van bitcoin (BTC) in de markt met ca. 69% goed stand. Als we uitzoomen is de periode dat altcoins de markt domineerden tijdelijk geweest.

Bitcoin koers op $10.150 en waarom Bakkt 'bullish' is voor de BTC prijs

Met de komst van futuresplatform Bakkt vanaf eind september is een nieuwe deur geopend naar grotere beleggers en die starten eerst met BTC.

Twitteraar Bleeding Crypto probeert het in een aantal tweets zijn following in te prenten: altcoins zijn niet meer sinds bitcoin een nieuwe rally in 2019 gestart is.

Een altseason kan niet compleet uitgesloten worden, maar de kans op een altseason neemt met de dag af zolang bitcoin niet afkoelt.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

Lees meer