‘Bitcoin (BTC) koers breekt door weerstand bij $9.000 vanwege FOMO’

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant)Bitcoin (BTC) heeft weer een paar opmerkelijke dagen achter de rug. In mijn vorige prijsupdate schreef ik dat het waarschijnlijker was dat we richting de $9.600 zouden gaan. Dat is nu gebeurd, maar we zijn op weerstand gestuit bij de $9.000. Wat gebeurt er nu? Tevens zijn we nu ook op de maandelijkse timeframe bullish!

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

In figuur 3 van deze prijsupdate schreef ik dat we de $8.400 (oranje lijn) moesten doorbreken om ook op de maandelijkse grafieken bullish te zijn. Nu dat is gebeurd, zijn we op alle timeframes bullish.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom is dit belangrijk? Omdat de grote jongens veel meer kijken naar de grotere timeframes, zoals de maandelijkse en wekelijkse.

De maandelijkse RSI heeft nog veel ruimte om te groeien en het volume is ook toenemend. Dit zijn positieve signalen. Betekent dit dat we géén correctie meer zien op de lagere timeframes?

Natuurlijk niet, de parabolische beweging die de bitcoin koers nu doormaakt is goed te zien. Een correctie loert op de horizon, maar de vraag is wanneer zet die in?

'Bitcoin (BTC) koers breekt door weerstand bij $9.000 vanwege FOMO'

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

In de afgelopen weken heeft de bitcoin koers telkens een hoger punt weten te maken met de candlesticks, wat positief is. Sinds de uitbraak boven de $8.400 grens hebben we niet de $9.000 kunnen breken.

Daarnaast is sinds vorige week het volume niet meer oplopend en dat kan een indicatie zijn dat de bulls minder kopen en we richting het einde gaan van deze parabolische beweging.

De RSI is ook nog steeds overbought en begint af te vlakken. Ik merk op de social media platformen dat mensen hebberig beginnen te worden. De prijs kan daarom nog door stijgen naar $9.600, voordat er een significante correctie plaatsvindt.

'Bitcoin (BTC) koers breekt door weerstand bij $9.000 vanwege FOMO'

Figuur 2: De prijs blijft higher lows maken, maar het volume neemt af en RSI vlakt ook af.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is goed te zien dat de prijs gestuit is voor de psychologische grens van $9.000. Er lijkt wat winst te worden gepakt en de prijs is daarmee even tot de $8.600 gezakt.

Idealiter nemen de bulls hier even pauze, vormen een bull flag om vervolgens weer door te pakken door de $9.000 richting de $9.600-$9.800, zo is de verwachting.

Op de dagelijkse timeframe is ook beter te zien dat het volume lang niet zo hoog was als bij de eerdere uitbraken. Dat is een negatief teken voor de koersontwikkeling. De RSI lijkt ook niet goed boven de 70 te willen blijven.

'Bitcoin (BTC) koers breekt door weerstand bij $9.000 vanwege FOMO'

Conclusie

Wederom blijven er tekenen aanwezig dat we aan het eind van de parabolische beweging komen. Maar vanwege alle hebberigheid verwacht ik dat we de $9.000 gaan doorbreken. Wellicht komen zelfs de niveaus $9.600-$9.800 in zicht.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer