Bitcoin game Lightnite gebruikt nu Liquid blockchain voor in-game items

Bitcoin game Lightnite gebruikt nu Liquid blockchain voor in-game items

De game Lightnite heeft een nieuwe dimensie aan hun spel en het Bitcoin ecosysteem toegevoegd. De light versie van Fortnite richt zich op het Lightning Network voor microbetalingen.

Ze maken nu bekend dat ze in samenwerking met Blockstream iets anders hebben ontwikkeld: in-game strategieën en assets. Dit is mogelijk door de implementatie van het Liquid Network.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin game

Hoe werkt het precies?

Met Lightnite kunnen gamers beloningen in BTC verdienen via het Lightning Network. Maar gamers kunnen ook verschillende unieke items in het spel ruilen. De integratie van NFT's in het spel zal helpen om meer publiek naar het netwerk te trekken, schrijft Cryptopolitan.

NFT staat voor non-fungible tokens. In de wereld van Ethereum is dit niets nieuws. Bedrijven zoals Enjin werken hier al geruime tijd aan. Het bekendste voorbeeld is misschien wel het concept van de CryptoKitties.

Lightnite toont nu aan dat een soortgelijk concept ook op de sidechain van Bitcoin is gemaakt. Volgens Carlos Roldan van Satoshi Games komen de game tokens op het Liquid Network beschikbaar zodra de game volledig gelanceerd wordt.

Liquid is een (commercieel) product van Blockstream. Hierop kun je deze NFT's aanmaken. Het voordeel hiervan is dat je unieke items ook écht uniek kunt maken. In de huidige gaming industrie moet je de ontwikkelaar van de game maar vertrouwen dat een bepaalde pack/item ook echt uniek of zeldzaam is.

Liquid is een side-chain op Bitcoin met net wat andere eigenschappen die overigens niet trustless is.

Het wordt gebruikt door whales of exchanges die confidential transacties willen doen. Dit kunnen ze doen met L-BTC, waarvan de waarde gepegged is aan BTC die in een multi-sig wallet zit.

Items krijgen en verhandelen

Als gamer kun je nu in de Block Explorer kijken en verifiëren hoe het er met de bepaalde item voor staat. De items hebben verschillende ratings, van 'Legendarisch 1' tot 'Normaal'.

Als een bepaald item (zoals een hoverboard, wapen of wearable) niet door de gamers wordt opgepakt of ontdekt, komt deze uiteindelijk gewoon weer in beheer van het spel. Zo heb je de garantie dat de voorraad van deze items intact blijft.

Deze NFT's zorgen echter ook voor een nieuwe markt. Je kunt de items ook gebruiken om mee te handelen voor bijvoorbeeld Bitcoin. Op dit moment is de game nog niet volledig uitgebracht. Voor 20 dollar kun je het spel al wel spelen.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat om door te praten over deze nieuwtjes.

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties