Meeste Bitcoin maximalisten in Kenia en Brazilië, volgens Google Trends

Bitcoin (BTC) komt in Afrika steeds meer naar de oppervlakte. Dat blijkt uit data van Google Trends, die door Blockchaincenter.net is verzameld. Het laat zien dat de interesse in Bitcoin in Kenia erg hoog is. Ook Brazilië en Chili eindigen bovenaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) in de wereld

Het is niet zomaar een screenshot van de Google Trends pagina, maar ze hebben er een interactieve kaart van gemaakt. En dit laat de mate van interesse zien voor Bitcoin, maar ook andere cryptovaluta.

Het zijn vooral de landen uit Afrika en Zuid-Amerika die goed scoren. De data laat ook zien hier relatief gezien) de meeste Bitcoin maximalisten zitten van de wereld zitten. Als je dat ten minste mag concluderen op basis van deze data.

In Kenia is namelijk maar liefst 94,7% van alle zoekopdrachten gericht op Bitcoin. De percentages zijn voor Nigeria en Zuid-Afrika respectievelijk 89,4% en 89%.

In het onderzoek zijn ook altcoins zoals Ethereum (ETH) en Dogecoin meegenomen. Maar het is dus Bitcoin dat in deze landen de kroon spant.

Meeste Bitcoin maximalisten in Kenia en Brazilië, volgens Google Trends

De landen waar altcoins domineren zijn Slovenië en Ierland met beide 76%, op de voet gevolgd door Pakistan, Venezuela en Taiwan.

Opmerkelijk: Nederland staat bovenin de lijst als het gaat om de altcoin Cardano.

Maar gelukkig zijn er dus ook heel veel landen waarin good-old Bitcoin erg goed presteert.

Bitcoin in Afrika

De zoekresultaten laten duidelijk zien dat Afrika in de toekomst wel eens een belangrijke speler kan worden.

In Nederland is de noodzaak naar een ‘nieuwe valuta’ als Bitcoin niet heel erg hoog. Bankbetalingen gaan vlekkeloos, de corruptie bij de overheid is niet te vergelijken met veel Afrikaanse landen en ook de inflatie is (nog) onder controle.

Maar wat als dit allemaal onder je weg valt? Dan kan Bitcoin hét alternatief zijn voor hard, neutraal en decentraal geld.

Het Huis van Afgevaardigden in Nigeria riep in juli 2019 op tot een juridisch kader voor cryptocurrency’s.

Tegelijkertijd is Zuid-Afrika naar verluidt goed voor 13% van al het crypto-bezit in Afrika.

In april publiceerde de financiële toezichthouder van het land een document waarin werd gesteld dat crypto assets en activiteiten met betrekking tot virtuele valuta ‘niet langer buiten de regulering kunnen blijven’.

Ook Zuid-Amerikaanse landen zijn goed in het overzicht vertegenwoordigd. Vier van de ‘beste’ tien landen met meeste ‘Bitcoin-maximalisten’ komen uit dit continent.

Brazilië neemt de koppositie in met 92,6%. Op de voet gevolgd door Chili, Ecuador en Argentinië.

Prijsverschillen

Doordat de marktomstandigheden in heel de wereld anders zijn en er overal andere invloeden zijn, is de prijs van Bitcoin niet overal ter wereld gelijk.

Dit laat de Bitcoin Price Map duidelijk zien. Op moment van schrijven is de prijs in Zambia, Nigeria, Zuid Afrika en Brazilië hoger dan gemiddeld.

Meeste Bitcoin maximalisten in Kenia en Brazilië, volgens Google Trends

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chats!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC