Deze 4 indicatoren laten zien dat de Bitcoin prijs nog flink kan stijgen

Gisteren en vannacht steeg de prijs van Bitcoin (BTC) weer in de richting van de $10.000. In Koerskijken van vanochtend, voorspelt analist John een volatiel weekend. Gaat de koers voor de derde keer in korte tijd een afwijzing maken op de $10.000?

Data laat zien dat Bitcoin nog lang niet in haar volle oorlogssterkte aan een opmars is begonnen. In dit artikel vier indicatoren die iets vertellen over de prijs van Bitcoin voor de middellange termijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Derivatenmarkt

De derivatenmarkt – zoals futures en opties – is de afgelopen maanden steeds belangrijker geworden. Je ziet dat de handel in opties en ook de Open Interest toeneemt.

Een bekende analist met de naam Mr. Anderson deelt op Twitter de onderstaande grafiek. Het toont de prijsactie van Bitcoin op macroniceau, samen met de BitMEX funding rate.

Deze funding rate is de vergoeding die longposities aan shortposities betalen om de marktprijzen te stabiliseren. Extreem hoge of lage funding rates geven aan dat een kant van de markt overbelast wordt.

De grafiek laat zien dat dit percentage op dit moment niet extreem hoog is. Het afgelopen jaar heeft dit zeer regelmatig hoger gestaan. Dus: áls de geschiedenis zich herhaalt, is BTC volgens deze indicator ruimte genoeg om een nieuwe rally te beginnen.

2. Bitcoin traders

Een andere indicatoren laat echter niet direct zien dat Bitcoin aan het begin staat van een run op de middellange termijn. Maar het vertelt ook niet dat Bitcoin aan het pieken is.

Analist Alex Fiskum legt uit dat het marktsentiment en de positioning traders run van de $3.000 naar $10.000 een ‘hated rally’ was.

Dat wil zeggen dat de meerderheid van de investeerders aan de zijlijn stond of een short positie in nam, omdat ze sceptisch waren.

De medewerker van Alice Capital deelt onderstaande grafiek, waarin te zien is dat enkele indicatoren nog op neutrale posities staan, terwijl de prijs van Bitcoin aan de bovenkant van een wedge is aanbeland.

Hoewel de data dus laat zien dat Bitcoin ruimte heeft ruimte om een nieuwe rally te starten, wil dat niet zeggen dat dit een uitgemaakte zaak is.

3. Weerstand op Bitfinex

Een andere trader heeft deelde onlangs onderstaande afbeelding. Het is een grafiek die laat zien dat er in het orderboek van Bitfinex op de $10.000 een flinke weerstand staat. En kunnen met de huidigeprijs van rond de $9.500 zomaar opnieuw in deze regionen terecht komen.

Als we eenmaal door deze weerstand zijn (en het verzet van de whale op Bitfinex is gebroken), is de weg omhoog weer vrij.

4. RSI > 60

Tot slot doet ook Nederlander PlanB een duit in het zakje. Hij schrijft dat de RSI op de weekgrafiek tegen de 60 aan zit. En iedere keer als de RSI daarboven komt, zaten we (historisch gezien) in een bull territory.

Meerdere aanwijzingen laten zien dat Bitcoin zomaar een nieuwe bull run kan gaan beginnen. Echter is de weerstand op $10.000 er eentje die we niet over het hoofd moeten zien.

Het verleden biedt ook geen garanties voor de toekomst, en analyses zijn slechts handleidingen om een strategie mee te bepalen. Pas dus altijd goed op als je handelt. Voor veel beginners is DCA een betere tactiek om met jouw BTC om te gaan.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over alle ontwikkelingen!