Bitmain verkoopt alle nieuwe Bitcoin Antminer S19’s binnen 24 uur

Bitmain komt met een nieuw product op de proppen: de Antminer S19. Het is de grootste fabrikant ter wereld die hardware voor cryptomining ontwikkeld. Miners kijken reikhalzend uit naar de lancering van het nieuwe product om zo vlak voor de halving van Bitcoin nog hun farms te optimaliseren.

Bitcoin miner

Echter.. de leverdatum van de nieuwe Bitmain Antminer S19 staat gepland voor 11 mei. Zoals het er nu uit ziet is dit een dag na het halving van de Bitcoin. Omdat de hashrate fluctueert binnen de aanpassing van de moeilijkheidsgraad, is niet met zekerheid een datum en tijdstip te noemen. Op bitcoinclock kun je hierover de huidige stand van zaken lezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De fabrikant Bitmain kreeg logischerwijs te maken met een terugslag vanuit de industrie. Zowel door maatregelen rondom het coronavirus en de dalende prijs van Bitcoin van vorige week kunnen ertoe leiden dat miners toch even dubbel nadenken alvorens ze een investering doen.

Echter was de hele voorraad van de rig binnen een dag uitverkocht! De resultaten hiervan zullen dus echter pas over een krap twee maanden terug te zien zijn in de hashrate.

Bitmain

Bitmain is een oude rot in de crypto-industrie. Het heeft een enorme aanhang die de hoogwaardige hardware voor het minen van digitale valuta willen afnemen. Eind vorig jaar dreigde het even mis te gaan met de producent.

Na interne problemen tussen grootaandeelhouders is besloten om met drie maatregelen de huidige klanten tegemoet te komen. Daarmee neemt het bedrijf een enorm risico door in te spelen op een stijgende prijs van Bitcoin. Meer over deze maatregelen (zoals co-mining en handel in opties) kun je in een eerder artikel lezen.

Bitmain Antminer S19 behoort tot de de reeks rigs waardoor het bedrijf wereldwijd naam en faam maakte. Volgens de aankondiging die op 23 maart werd gedaan, was de eerste batch gericht op de Chinese consumenten. De internationale verkoop zou hierop snel gaan volgen.

De kosten voor een standaard Bitmain Antminer S19 beginnen bij ongeveer $2.180. Je betaalt ongeveer $2.900 voor de high-end pro-versie. De website van Bitmain China meldde dat beide versies binnen 24 uur compleet uitverkocht waren. De volgende verkooptermijn wordt binnenkort bekend gemaakt.

De S19 moet een hash-rate van 95 TH/s kunnen leveren, terwijl de pro-versie een hash-rate van 110 TH/s bereikt. Ze kosten respectievelijk 4,5 J/TH en 29,5 J/TH.

Wil je graag eens meepraten over alle ontwikkelingen van Bitcoin? Kom dan eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Bron: Cryptopolitan

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminers