Bitcoin (BTC) miners in China hebben last van regen en overstromingen

Chinese bitcoin miners hebben last van overvloedige regen en overstromingen in zuidwest-China. Dat is het gebied waar ruim 50% van de computerkracht van het bitcoin netwerk is gevestigd.

Het heeft tot gevolg dat mining pools een deel van hun machines moeten stilzetten. Daardoor kunnen ze minder hashpower leveren aan het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining China

Het zuidwesten van China is een bergachtig gebied, wat door de centrale regering in Peking als groeiregio is gepland. Maar de verstedelijking is minder hard gegaan dan verwacht. Met een surplus aan elektriciteit, opgewekt door de vele waterkrachtcentrales, tot gevolg.

Mining bedrijven zagen dat als een kans om daar goedkope stroom te genieten en daar nieuwe Bitcoin te produceren. Dat heeft tot resultaat dat ruim 50% van de rekenkracht van het bitcoin netwerk uit dit gebied afkomstig is.

Maar het klimaat speelt de provincies Sichuan en Yunan ook parten. De regio heeft last van zware regenbuien, overstromingen en modderstromen sinds vorige week. En die overlast is dit weekend alleen maar verhevigd.

Voor mining bedrijven heeft dat diverse gevolgen. Elektriciteitscentrales vallen tijdelijk uit, waardoor er geen stroom voorhanden is. Dat leidt ook tot internetproblemen, zo meldt Kevin Pan, CEO en mede-oprichter van Poolin aan Coindesk.

Zonder internet kan er logischerwijs ook geen nieuwe Bitcoin gedolven worden. Miners zetten namelijk uit voorzorg een deel van hun machinecomplex uit. En dat heeft weer tot gevolg dat de gemiddelde rekenkracht afneemt.

Cijfers van BTC.com laten zien dat de vier grootste mining pools (Poolin, F2Pool, BTC.com en Antpool) minder hashpower leveren aan het netwerk. De daling per pool varieert tussen de 10% en 20%.

Bitcoin (BTC) miners in China hebben last van regen en overstromingen

Totale rekenkracht per Bitcoin mining pool. Bron: BTC.com

Bitcoin mining farms

Volgens Pan is het ook nodig om het onderhoudspersoneel ter plekke in veiligheid te brengen. De hoeveelheid regen neemt dan ook groteske vormen aan.

Volgens de nieuwssite Xinhua News Agency is er tussen 10 en 15 augustus in 12 steden meer regen gevallen dan in een gemiddelde maand augustus.

Bovendien is er een belangrijke weg in het berggebied, waar het merendeel van de mining farms liggen, onbegaanbaar door overstromingen en modderstromen.

De gemiddelde hashpower over een periode van 3 dagen en 1 dag is respectievelijk met 3% en 10% gedaald.

Terwijl begin deze week was er nog sprake van een record van het zeven dagen gemiddelde met 127 extrahash per seconde.

Regenseizoen

Het terugkerende regenseizoen in China dwingt de industrie altijd tot het nodige aanpassingsvermogen. De regio’s Sichuan en Yunan zijn zeer aantrekkelijk vanwege de goedkope stroom. De prijs van een kilowattuur elektriciteit ligt soms rond de 1 of 2 dollarcent per kwh.

Maar de afgelopen jaren gooien het overvloedige regen en modderstromen soms roet in het eten. In enkele gevallen zijn bepaalde locaties helemaal onbruikbaar geworden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...