Bitcoin miner Canaan wil 20 november op Nasdaq $400 miljoen ophalen

Bitcoin miner Canaan Creative heeft meer details vrijgegeven van haar beursgang. Deze gaat volgende week woensdag 20 november de bel van de Nasdaq beurs laten rinkelen, zo maakt The Block Crypto in een bericht bekend.

De mining producent heeft op 28 oktober verzoek ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de beursgang. Citi, Credit Suisse, Galaxy Digital en nog vier andere partijen begeleiden de Chinese firma.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met een marktaandeel van naar verluidt 23,3% is Canaan na Bitmain de nummer twee van de wereldwijde mining apparatuurmarkt. Het bedrijf uit Beijing wil $400 miljoen aan vers kapitaal aantrekken op de techbeurs.

Het bitcoin mining bedrijf wil daarmee concurrent Bitmain achterna, die ook een beursgang voorbereidt.

Bitcoin miner Canaan

Canaan is na Bitmain de tweede grootste ASIC fabrikant van de wereld. Ze zijn vooral bekend geworden door hun Avalon serie. De aandelen gaat op de Nasdaq te koop zijn volgens de ticker “CAN”.

Volgens de SEC genereerde het bedrijf in het fiscale jaar 2018 een omzet van $394 miljoen, met een netto winst van $8,3 miljoen als resultaat.

In dit kalenderjaar maakte het bedrijf al bijna $46 miljoen verlies. De omzet van het eerste half jaar van 2019 ligt 85% lager vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In de eerst helft van dit jaar was het wereldwijde aandeel van de bitcoin machines van het bedrijf 21,9%. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2012 heeft het 26.000 producten verkocht.

Beursgang aan Nasdaq

In juli maakte Canaan al bekend dat en een vertrouwelijk verzoek had ingediend. Initieel was het plan om de IPO in Hong Kong te doen, maar dat verzoek kwam er niet door.

Concurrenten Bitmain en Ebang hebben ook geprobeerd om goedkeuring te krijgen in, maar dit ging eveneens zonder succes.

Het is nu dus al de derde keer dat Canaan een poging doet voor een beursgang. Want na Hong Kong is hetzelfde verzoek bij de beurs van Sjanghai ook mislukt omdat er te veel onzekerheden waren in de markt.

Het is geen nieuws dat Canaan haar onheil zoekt in Amerika. Enkele maanden geleden ging het bedrijf de eerste fase in. De SEC startte destijds een onderzoek.

Toen ging het om een vertrouwelijk ingediend voorstel. Sinds een wijziging van de regels van de SEC in 2017 is dit mogelijk.

Vóór deze aanpassing, hadden alleen de kleinere bedrijfjes de mogelijkheid om op een vertrouwelijk en private manier deze aanvragen in te dienen.

Het verzoek van Canaan is nu dus ook publiekelijk te bekijken. Dat was bij het verzoek van enkele maanden terug nog niet mogelijk

Bron: TheBlockCrypto

Lees meer over:
BitmainCanaanminermining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...