Bitcoin mining genoemd in nieuw wetsvoorstel Kazachstan

Het minen van Bitcoin was een poosje geleden een hot topic. De halving zorgde voor veel discussies en sinds de block subsidy gehalveerd is, zien we ook dat de hashrate steeds meer afneemt.

Tegelijkertijd komt er vanuit de industrie verschillend nieuws. Waar we gisteren berichtten dat China, en met nadruk Sichuan, de miners uit de provincie uit wil hebben, komt er vanuit Kazachstan goed nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in Kazachstan

Volgens een recente update heeft het land een nieuw wetsvoorstel opgesteld dat crypto, blockchain en mining vermeldt. Het voorstel ligt nu bij het lagerhuis van het parlement.

Volgens Alan Dorjiev, een bitcoin miner uit Kazachstan, werd er al sinds 2018 aan het voorstel gewerkt. Maar nu bereikt het eindelijk het lagerhuis. Dorijev voegde hieraan toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“In dit wetsvoorstel is mining een technologisch proces. Het aanbieden van diensten rondom mining is een zakelijke activiteit en in dit wetsvoorstel worden cryptocurrencies behandeld als token-backed tokens en unbacked tokens.”[/penci_blockquote]

Hij voegt eraan toe dat deze ’tokens’ door het parlement zijn goedgekeurd, zodat de Kazachstaanse burgers hiermee mogen handelen en ondernemen.

De politiek flexibele aanpak van Kazachstan is dus erg goed voor de mining industrie. Bitcoin miners hoeven dan immers geen belasting te betalen over de gedolven BTC. Het minen wordt niet gezien als ondernemen, maar als ‘technologische vooruitgang’.

Het elektriciteitstarief staat in Kazachstan op ongeveer twee of drie cent per kWh (inclusief 12% btw). Maar de ’transportkosten’ van het staatsnet zitten hier nog niet in en dit komt neer op 0,8 cent. Het staatsbedrijf levert de nutsvoorzieningen in het land.

Mining wereldwijd

Als je deze prijzen vergelijkt met andere landen in de wereld is dit erg voordelig. De goedkope elektriciteitsvoorziening en de gunstige omstandigheden om te minen trok de aandacht van veel miners.

Kazachstan is daarom ook goed voor maar liefst 6,17% van de totale hashrate. Hiermee staat het achter Rusland (6,90%), de Verenigde Staten (7,24) en China (65%).

Wereldwijd zijn er steeds meer positieve geluiden hoorbaar. Zo kondigde Iran vorige week een nationale strategie aan voor de mining sector. Ze willen het minen van Bitcoin namelijk nationaal stimuleren.

President Rouhani zei dit tijdens een bijeenkomst waarin de economische ontwikkeling van het land centraal stond. Hij gaf de centrale bank van Iran (CBI) en het ministerie van energie de opdracht om met een nationale strategie voor Bitcoin mining te komen.

Ben jij een echte Bitcoin fanaat? Kom dan vooral eens langs in onze Telegram chat en praat met honderden andere Bitcoiners over het nieuws en de markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

  By Arend Hubach

  Arend is al jaren een autoriteit in de bitcoin space en heeft kennis van zaken in onderwerpen die variëren van technische ontwikkelingen, de adoptie van bitcoin als betaalmiddel in de hele wereld, nieuwe regulering en verwante onderwerpen.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop”

  De ethereum koers is de afgelopen maanden explosief gestegen en klokt op het moment van...

  Nieuws
  Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Blackrock crypto etf Nieuws
  Willy Woo: “Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025”

  De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Lees meer