Bitcoin minen via leasecontract: Japanse bankreus opent giga farm in Texas

Groot nieuws uit Texas! De Japanse firma’s SBI Holdings en GMO Internet gaan namelijk met Bitcoin aan de slag in Rockdale. Deze locatie staat bekend als hotspot voor bitcoin mining.

De twee bedrijven hebben een principeakkoord bereikt met Whinstone, een zusterbedrijf van Northern Bitcoin AG. Ze gaan meedoen om transacties te verwerken bij de faciliteiten van het Duitse bedrijf. De komende maanden moet dit gaan starten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) mining

SBI is een grote partij uit Japan die financiële diensten levert. Hieronder valt het bankwezen, assetmanagement en verzekeringen.

Ze hebben een aparte SBI Crypto afdeling en zij gaan samen met GMO aan de slag bij het Duitse Northern Bitcoin AG. Dit is een bedrijf dat zich bezig houdt met het minen van Bitcoin met 100% groene energie.

Samen gaan ze proberen om meer investeerders aan boord te krijgen. De bronnen van dit nieuws geven bij Bloomberg aan graag anoniem te willen blijven. De woordvoerders van de drie betrokken bedrijven willen niet reageren op dit nieuws.

Northern Bitcoin steekt de afgelopen jaren steeds minder moeite om voor zichzelf te Bitcoin te minen. In plaats daarvan richt het zich op het minen voor grote investeerders middels leasecontracten.

Daarnaast beschermt het deze klanten ook tegen grote koersschommelingen. Door middel van enorme leasecontracten behalen ze hun winst en omzet.

Giga farm

Het in Frankfurt gevestigde bedrijf liet vorige maand al weten dat het datacenter in Rockdale een capaciteit van 300 megawatt heeft. De verwachting is dat alles aan het begin van dit jaar begint te draaien. Tegen het einde van het jaar willen ze het vermogen van één gigawatt bereiken.

Dat is meer dan drie keer de capaciteit van de nabijgelegen faciliteit van Bitmain. Zij worden momenteel beschouwd als de grootste ter wereld met hun locatie in de oude aluminiumsmeltfabriek van Alcoa Corp.

Rockdale stond in je jaren ’50 bekend als ‘de stad waar het geld regent’. De aluminiumproductie zorgde in die jaren voor een enorme stroom van arbeiders.

Mining in texas

Anno 2020 is Texas dé plek voor het minen van Bitcoin. De Amerikaanse startup Layer1 is bijvoorbeeld van plan een farm op te zetten in West Texas. Peter Thiel, een van de oprichters van PayPal, investeert $50 miljoen in dit project.

De locatie van Bitmain heeft de grootte van 26 voetbalvelden, met een vermogen van 50 megawatt. Dit staat gelijk aan 130.000 vierkante meter.

De meeste elektriciteit van deze farms is afkomstig van windenergie. Dit was vorig jaar goed voor meer dan 20% van de elektriciteit in Texas en zal dit jaar voor het eerst steenkool inhalen, volgens schattingen van BloombergNEF.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining