Bitcoin (BTC) zit op $10.696. NEO plust 22%, welke altcoins volgen?

Bitcoin (BTC) zit op $10.696. NEO plust 22%, welke altcoins volgen?

Update 10.15 uur - Bitcoin (BTC) schoot vrijdagnacht voor het eerst sinds maart 2018 door de grens van $10.000 heen. Daar bleef het niet bij, want zaterdag steeg de prijs van één BTC steeg over de $11.000. Inmiddels is de prijs wat teruggezakt naar $10.696.

Bij de $11.100 kreeg BTC echter een dreun en dipte de munt naar $10.600. Bij $10.400 veerde de koers weer enigszins omhoog.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) zit op $10.696. NEO plust 22%, welke altcoins volgen?

Het volume blijft wel op een relatief hoog niveau, merkt ook analist Joe McCann op.

Dipjes in een bullmarkt zijn ook normaal, aldus analist Josh Rager. Normaliter in een bullmarkt is er sprake van steeds hogere bodems.

Altcoins

Bitcoin staat ongeveer 10% hoger dan rond dezelfde tijd vorig jaar. De meeste altcoins kunnen dit explosieve koersverloop niet volgen, maar er zijn een paar uitzonderingen.

De top cryptomunten zien er allemaal goed uit in dollar waarde vandaag. Bitcoin zelf levert wat in, maar Ripple, Bitcoin Cash, Bitcoin SV en Cardano doen ook goede zaken. De groei bij ether lijkt wat afgevlakt het afgelopen etmaal.

Drie grote cryptomunten deden het beter dan bitcoin:

NEO

NEO is de opvallendste stijger dit weekend. Met een dikke 23% in het groen is de cryptomunt de best presterende crypto van vandaag. Het voormalige Antshares geldt als een van de grootste blockchain projecten uit China.

De koers kon wel een opkikker gebruiken, want de prijs van NEO ging de laatste week flink door het putje. In zowel Satoshi's als dollar was vandaag een goede dag voor de investeerders in het project.

1 NEO gaat nu voor $17.09 over de digitale toonbank.

[caption id="attachment_37063" align="alignnone" width="800"] Koersverloop afgelopen maand NEO[/caption]

De ontwikkelaars achter NEO zijn van het bedrijf Onchain. Dit bedrijf heeft nog een blockchain project lopen. En de koers van dat project toont vandaag ook prima cijfers..

Ontology (ONT)

Het (kleine) broertje van NEO is Ontology (ONT). De tweede blockchain uit de stal van Onchain richt zich vooral op oplossingen voor bedrijven.

De koers van ONT is, net als bijna alle andere cryptomunten, ver weg van een nieuw prijsrecord. Maar toch reageerde de munt prima op de grote spurt omhoog van bitcoin.

Met een stijging van ruim 11% pakte de bezitters van deze munt zelfs een beetje waarde in bitcoin terug.

Maar, er is nog een lange weg te gaan voor beleggers die ONT op een veel hoger punt hebben gekocht.

1 ONT kun je nu voor $1.57 krijgen op verschillende cryptobeurzen.

[caption id="attachment_37064" align="alignnone" width="800"] Koersverloop Ontology afgelopen jaar[/caption]

Ripple (XRP)

Ook de cryptomunt XRP van Ripple ziet een dikke groene plus vandaag. Met ruim 11% doet XRP het iets beter dan bitcoin de afgelopen 24 uur.

Ook hier geldt: er is nog een lange weg te gaan tot er weer nieuwe hoogtes worden bereikt qua koers. Het hoogste prijspunt in januari 2018 stond op $3.65, terwijl je nu nog geen $0.50 betaalt voor 1 XRP.

Er was vandaag wel weer goed nieuws voor de aanhangers van Ripple en haar producten. Western Union is nog steeds aan het testen met Ripple.

Lees meer over:
Bitcoin Ripple XRP NEO ontology

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties