ripple
Nieuws » Ripple (XRP) blijft testen met Western Union ondanks MoneyGram-deal

Ripple (XRP) blijft testen met Western Union ondanks MoneyGram-deal

Naast het bitcoin (BTC) geweld blijft Ripple (XRP) ook de headlines van het nieuws domineren. Betaalprovider Western Union maakt bekend dat ‘de testen met Ripple-technologie nooit gestopt zijn’. Dat verklaarde ceo Hikmet Ersek tijdens de Brainstorm 2019-conferentie over cryptomunten.

De koers van XRP staat op moment van schrijven op $0,45 (+4%)

Western Union en Ripple (XRP)

Western Union heeft in eerste instantie verklaard dat de blockchaintechnologie Ripple niet kosteneffectief is. Uit eigen testen bleek dat de bestaande technologie van de betaalprovider ‘tot vijf keer goedkoper was’ dan Ripple.

Maar onlangs heeft Ripple een tweejarige strategische overeenkomst gesloten met MoneyGram, dé concurrent van Western Union op het gebied van internationale geldoverschrijvingen.

De xRapid-technologie wordt ook getest door concurrent Sendfriend, waar o.a. Barclays en Mastercard in hebben geïnvesteerd.

Nu haast zich ceo Hikmet Ersek te zeggen dat het testen van oplossingen zoals xRapid en xCurrent nooit gestopt zijn.

Ripplenet

Met blockchainnetwerk RippleNet wil het concern uit Seattle grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper maken voor banken en bedrijven.

Naar eigen zeggen zijn er tweehonderd klanten aan Ripplenet verbonden. XRP heeft twee functies: het is een ‘decentraal’ betaalmiddel zonder derde partij, net zoals bij bitcoin of litecoin het geval is.

Verder is XRP een ‘brug’ tussen twee vormen van fiat geld, tussen bijvoorbeeld de euro en de reais, de munt van Brazilië.

Kritiek

Maar er is ook kritiek op het governance model van Ripple. Zo zijn er vraagtekens over de positie van XRP als utility token: welk nut heeft XRP binnen het ecosysteem?

Daarnaast is het merendeel van de XRP tokens in handen van XRP zelf. Bij ‘decentrale’ munten zoals bitcoin is het doel om de complete voorraad te laten circuleren.

Ripple is qua organisatie en governance veel centraler geregeld dan bijvoorbeeld bitcoin (BTC). Er is een kantoor, een bestuur, HR-beleid etc. Kortom, het ‘lijkt’ op een ‘echt’ bedrijf, terwijl bij veel projecten in essentie een non-profit stichting de organisatie doet.

De koers van XRP staat op moment van schrijven op $0,45 (+4%)

crypto kopen 

Bron: Ethereumworldnews

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Gerelateerde berichten

Ripple ‘dumpte’ $533 miljoen XRP in 2018, koers hapert in 2019

Wessel Simons

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

IMF: traditioneel geld mogelijk vervangen door CBDC’s en stablecoins

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder