Bitcoin node draaien met nieuwe HTC blockchain smartphone

Bitcoin node draaien met nieuwe HTC blockchain smartphone

HTC wil met hun nieuwe blockchain smartphone klanten een volledige node laten draaien op het bitcoin (BTC) netwerk. Phil Chen, blockchain lead bij HTC, onthult tijdens het Magical Crypto Friends event ook een goedkope versie van de Exodus 1 blockchain-telefoon, de Exodus 1s. Het apparaat moet in staat zijn om een volledige node op het bitcoin netwerk te draaien. De verkoopprijs ligt tussen de $250 en $300. Ook gaat het bedrijf een software development kit (SDK) beschikbaar stellen voor zijn Zion Vault, de crypto wallet-app van HTC.

Volledige bitcoin node draaien op een smartphone

De 1s is gebaseerd op de HTC Exodus 1, die werd aangekondigd op de vorige editie van Consensus 2018 event.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het meest opvallende is om een ​​volledige bitcoin-node te draaien. Chen legt uit dat deze toevoeging een "belangrijk bijdrage" kan zijn voor het bitcoin ecosysteem.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=""]We denken dat dit fundamenteel is voor het hele gedecentraliseerde internet en alleen voor het hele fundamentele uitgangspunt," zei hij. "Als u uw sleutels niet bezit, bezit u niet uw bitcoin, u bent niet de eigenaar van uw crypto.[/penci_blockquote]

De voorloper, de Exodus 1, is ontworpen om gebruikers hun eigen privésleutels te laten houden, de basis voor volgende stappen in de ontwikkeling van deze smartphone-lijn.

Andere blockchains?

Ondersteuning van andere blockchains dan bitcoin wil Chen niet uitsluiten. Het beschikbare geheugen en bandbreedte van een netwerk zijn doorslaggevend, zo legt hij uit.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Ik zie bitcoin als een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste blockchains.

Daarom starten we met bitcoin. Ik denk dat het gebruik van light nodes, zoals ethereum, zeker te doen is, maar het hangt allemaal af van de specificaties.[/penci_blockquote]

Volgens Chen is bitcoin "het meest bewezen" netwerk, omdat het staat voor open-source, neutraal en censuur-resistent.

Crypto ecosysteem

Ook brengt HTC zijn Zion Vault SDK voor ontwikkelaars. Uiteindelijk is het plan om de social key recovery-mechanisme beschikbaar te maken voor andere wallets dan op de Exodus 1.

Aan de Exodus 1 wordt een Etherscan-widget toegevoegd om de etherchain blockchain te verkennen en ondersteuning te bieden voor verdere niet-fungibele ("unieke") tokens.

Blockchain markt vergroten

Chen maakte deze week al bekend dat HTC is van plan is om in de tweede helft van het jaar een tweede generatie blockchain-smartphone uit te brengen.

Volgens Chen zit de blockchain-technologie nog in een vroege ontwikkelfase. Met name het privacy-aspect en de transparantie zijn nieuwe technologische aspecten.

Nieuwsoverzicht 11 mei

Lees meer over:
Bitcoin node Blockchain crypto HTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties