Bitcoin kopen via browser? Opera integreert Apple Pay in iOS applicatie

Opera heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de browsers, waarmee de Amerikaanse gebruikers bitcoin (BTC) en ether (ETH) rechtstreeks in de ingebouwde crypto wallet kunnen krijgen.

Bitcoin kopen

Opera werkt samen met betalingsbedrijf Wyre voor het initiatief. Het ondersteunt zowel Apple Pay als debetkaarten om de twee cryptocurrencies te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Charles Hamel, hoofd van crypto bij Opera"]“Wyre biedt een zeer nette webgebaseerde oplossing die eenvoudig te integreren en te gebruiken is. Hun ondersteuning van Apple Pay is een enorm pluspunt voor onze iOS-gebruikers"[/penci_blockquote]

De kosten die Wyre in rekening brengt voor deze dienst vallen erg mee. Het gaat om een bedrag van $0,30 + 2,9% per transactie, vertelde een woordvoerder van Opera aan The Block.

De nieuwe functie is beschikbaar voor alle drie de browsers van Opera: Android, iOS Opera (Touch) en de desktopbrowser.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Gebruikers kunnen slechts $1 aan crypto kopen en er is een maximale dagelijkse limiet van $250"[/penci_blockquote]

De woordvoerder vervolgt: "Aangezien onze wallet is gericht op het gebruik van cryptocurrencies op het web en het gebruik van dApps, verwachten we dat de overgrote meerderheid van de transacties die limiet niet zal bereiken."

Crypto in browser

Opera geeft ook aan dat de oplossing van Wyre gebruikers helpt om bitcoin en ether te kopen in "minder dan 30 seconden". Even ter vergelijking: bij sommige cryptobeursen gaan er soms wel meerdere uren overheen.

Sinds begin februari 2019 is een soortgelijke optie al geactiveerd in de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Denemarken. Voor dat initiatief is Opera een samenwerking aangegaan met het in Zweden gevestigde cryptobedrijf Safello.

Wanneer je ook vanuit Nederland Bitcoin kunt kopen vanuit de browser is niet bekend. Ze geven wel aan: "We zijn van plan deze functie binnenkort uit te breiden naar meer landen."

De woordvoerder wil geen commentaar geven hoeveel gebruikers de functie momenteel gebruiken in de Scandinavische landen. Opera beweert wereldwijd 360 miljoen actieve gebruikers per maand te hebben.

Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over alles wat met Bitcoin te maken heeft!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC