Bitcoin (BTC) Analyse: $7.450 belangrijke grens om te breken

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In de video analyse gisteren vertelde ik dat we de $7.450 moeten breken voor een bullish voortzetting en dat we in een evenwicht patroon zitten op de 4uur grafiek. Wat is daarmee gebeurd?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) hebben we deze week een nieuwe low ($6.425) gevormd ten opzichte van het vorige punt ($6.500). Dit was het resultaat van een descending triangle op de lagere timeframes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De week zag er in het begin bearish uit, maar de koers is na de double bottom met $1.000 gestegen naar $7.450, waar het resistance vond van de 50WMA. Dat heeft nu een doji candlestick geproduceerd, waarbij de candlestick body klein is en aan beide kanten wicks zitten.

Deze geven aan dat deze week een strijd is tussen de bulls en bears. De candlestick is nog niet gesloten dus kunnen we er pas volgende week definitief een conclusie aan plakken.

Op het moment lijken de bulls net sterker en kan de week worden afgesloten met een groene candlestick. De grens waar de koers deze week of volgende week boven moet sluiten is $7.800, voordat ik bullish wordt.

De koers zit ook weer in de golden pocket tussen de 0.618 en 0.65 Fibonacci niveau. Een belangrijk niveau waar vaak een ommekeer plaatsvindt van een trend.

De resistance bij een bullish uitbraak zit op $7.800 en de 0.5 Fibonacci op ongeveer $8.500. De support zit op $6.500, $5.500 (Fibonacci 0.786) en $5.000 (200WMA).

Bitcoin (BTC) Analyse: $7.450 belangrijke grens om te breken

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is de koers al sinds 18 december aan het consolideren na de stijging. Dat doet het vaak tussen de 0.382 en 0.618 Fibonacci niveau (te zien op de 4uur grafiek/figuur 3).

De koers heeft daarbij niet boven de downtrend lijn van de descending triangle weten te komen die de koers al heel december als resistance heeft. Daarmee blijft de koers in een downtrend.

Bullish scenario

Op dit moment houdt de koers stand boven de 0.382 Fibonacci niveau en dat is een goed teken voor de bulls. Op de dagelijkse grafiek moet de koers $7.450 breken om beginnend bullish te zijn. Daarboven heeft de koers namelijk nog enorm veel resistance te verbreken (26EMA/50/100/200DMA). Overall is de trend nog steeds naar beneden zoals je ziet aan de naar beneden bewegende moving averages.

Bearish scenario

De koers zit in de consolidatiefase, maar als het onder de 0.64 Fibonacci niveau/$6.900 komt dan zou dat bearish zijn en kijk ik weer naar support op $6.500/$6.425 en de groene box. Ik verwacht eigenlijk dat als we opnieuw de $6.500 testen en breken dat we richting de $5.500 zullen gaan op de 0.786 Fib niveau.

Figuur 2: De koers zit een downtrend, maar kan hier potentieel de downtrend verbreken. Daarvoor is $7450 een belangrijke weerstand om te verbreken.

Bitcoin (BTC) Analyse: $7.450 belangrijke grens om te breken

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) zijn we uit het evenwicht patroon gebroken die ik noemde in de video analyse van gisteren. Inmiddels vertoont de koers een uptrend waarbij het een uptrend blijft tenzij het de laatste low op $7072 breekt. Daarbij is de 100MA nog duidelijk een sterke resistance.

De uptrend vertelt ons ook dat de low op de dagelijkse grafiek is gevormd en dat er nu een lower high (LH?) ten opzichte van $7450 moet moet worden gevormd of een higher high (HH?) met een bullish uitbraak.

De koers beweegt ook in een kanaal tussen de 0.382 Fib/ 50MA en de 0.236/100MA waar het uit moet breken. Als de uptrend doorzet dan zullen we eerst de 0.236 Fib/100MA gaan breken.

Figuur 3: De 4u vertoont een uptrend en houdt de 0.382 Fibonacci niveau wat positief is voor de bulls.

Bitcoin (BTC) Analyse: $7.450 belangrijke grens om te breken

Conclusie

Op de wekelijkse en dagelijkse grafiek zit de koers nog in een downtrend, maar de koers laat ook wat bullish tekenen zien zoals het houden van de golden pocket regio wat vaak een zone is voor een ommekeer.

Op de korte termijn moet de koers in ieder geval de $7450 grens breken om weer bullish te zijn en uit de rode downtrend lijn van de descending triangle te breken. De koers zit op de 4u in een uptrend, nu de dagelijkse nog!

John van Meer

De Bitcoin Consultant , John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten werkt aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!