Prijzenpot van 1,5 Bitcoin (BTC) bij mountainbike wedstrijd Zuid-Afrika

Munga MTB, een mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika, heeft een mooie hoofdprijs opgesteld voor de 150 deelnemers. In de zwetende hitte gaan ze strijden voor 1,5 BTC aan prijzengeld. Munga MTB, gestart in 2015, zal in december plaats vinden en wordt gesponsord door Bitstamp.

Mountainbike race

Munga South Africa is een mountainbikewedstrijd en een single-stage non-stop evenement. Het parcours bevindt zich in de uitgestrekte velden van Karoo. De deelnemers moeten 120 uur fietsen om zo de route van 1000 kilometer af te leggen en de race te voltooien. Om de 60 tot 90 kilometer zijn er plekken om de drinkflessen bij te kunnen vullen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderweg komen ze langs vijf dorpen waar ze terecht kunnen voor rustplekken, mecaniciens en drinkplaatsen. De race is opgedeeld in drie categorieën: mannen, vrouwen en ‘development’.

Onder deze laatste groep vallen non-white bikers. Dit is iets dat in Zuid-Afrika na alles rondom de apartheid speciale aandacht verdient. Voor iedere categorie is er 0,5 BTC apart gezet.

Bitcoin als prijs

Onder deze drie groepen wordt de prijzenpot van bijna $15.000 aan Bitcoin verdeeld. Deze 1,5 BTC kan te zijne tijd overigens een hele andere dollarwaarde vertegenwoordigen.

Organisator Alex Harris legt uit hoe geld de wallet van de winnaar bereikt. De centrale bank van het land heeft geen duidelijke regels opgesteld omtrent Bitcoin. Dit resulteert in gedoe omtrent de prijsverdeling.

Hierbij kan de beurs Bitstamp echter bij helpen. De organisatie van de race heeft namelijk een account bij deze beurs. De prijswinnaars kunnen ‘ervoor kiezen om hun bitcoin vast te houden of de beurs te instrueren te verkopen’.

Als de winnaars voor deze laatste optie kiezen, wordt het bedrag aan Afrikaanse Rand overgemaakt van het account van Munga naar hun eigen rekening.

Helaas kan Bitcoin dus niet helemaal gebruikt worden zoals het het bedacht is. Maar het feit dat er überhaupt Bitcoin als prijs wordt uitgedeeld voor deze grote wedstrijd is wel heel gaaf.

Heb je vragen over Bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC