‘Bitcoin is verouderd, voorspelling $1 miljoen was truc’, zegt presidentskandidaat John McAfee

Software engineer John McAfee heeft openlijk uitgehaald naar de grootste cryptovaluta. Volgens de Amerikaan heeft de oude technologie van Bitcoin (BTC) verschillende beperkingen.

‘Bitcoin is verouderd’

Het is dezelfde McAfee die eerder nog heel moedig voorspelde dat Bitcoin eind 2020 de $1 miljoen zou bereiken. Deze nieuwe uitspraak komt als een verrassing, omdat hij de afgelopen jaren een van de grootste promotors van Bitcoin en crypto was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het was al wel duidelijk dat McAfee vooral was van crypto, maar dat hij zich zo afzet tegen Bitcoin is toch wel opmerkelijk te noemen.

McAfee gelooft niet dat Bitcoin ’toekomst’ heft omdat het de eerste blockchain ooit is. Volgens hem zijn er nieuwere blockchains met verbeterde functies die veel gebreken oplossen.

Hierbij maakt hij de vergelijking met de Ford Model T, de eerste auto uit 1908 die voor iedereen te koop was. Deze auto werd in de loop van de jaren vervangen door geavanceerdere auto’s.

De 74-jarige computerwetenschapper en miljardair is altijd voorstander geweest van decentralisatie en privacy.

Hij is een hele tijd op de vlucht (geweest) omdat hij zich afzette tegen centrale autoriteiten zoals de overheid. (Het ontbreken van) privacy in Bitcoin is voor McAfee een grote zorg. Dit is een van de kenmerk die volgens McAfee nu nog ontbreekt.

Er zijn echter heel veel voorstellen waarmee de privacy van de grootste cryptomunt kan worden verbeterd. Riccardo Spagni vertelde vorige week al ‘dat dit het grootste gevecht van Bitcoin’ gaat zijn. Lees in dit artikel ook meer over alle manieren waarop privacy in bitcoin geïmplementeerd kan worden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin was de eerste. Het is oude technologie. Iedereen weet het. Nieuwere blockchains hebben privacy, smart contracts, dApps en meer.”[/penci_blockquote]

Dit is overigens niet de eerste keer dat McAfee bitcoin verouderd noemt. In een interview met Cryptopotato afgelopen oktober deelde hij deze mening ook al.

McAfee beweerde dat Bitcoin alleen goed is in ‘het zijn van een cryptocurrency’ en het opslaan van waarde. Bovendien riep McAfee de community op om hun bitcoins uit te geven; anders zal adoptie niet toenemen.

BTC naar $1 miljoen? Alleen een list

McAfee staat bekend om zijn spraakmakende voorspelling dat de waarde van BTC aan het einde van dit jaar $1 miljoen zal zijn.

Hij zette hier zelf zijn edele delen voor op het spel: als zijn voorspelling niet uit komt, eet hij deze op nationale tv op. Veel cryptofanaten kijken dus ook reikhalzend uit naar de jaarwisseling van over 12 maanden.

Hoewel McAfee regelmatig vasthield aan zijn voorspelling, vertelde hij aan Cryptopotato dat de voorspelling van de $1 miljoen slechts een truc was om meer mensen naar de cryptospace te trekken.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Eat my dick in 12 months? Een list om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen. En dat werkte”.[/penci_blockquote]

Ben jij het met McAfee eens dat Bitcoin verouderd is? Of zie jij het als de enige munt met monetaire waarde en zijn altcoins per definitie níet decentraal? Laat het ons weten en praat gezellig mee in onze Telegram chat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCMcAfee