Wasabi deelt plannen voor nieuwe en verbeterde Bitcoin privacy wallet

De bekende Wasabi Wallet, waarmee je Bitcoin (BTC) met een extra laagje privacy kunt gebruiken, komt met een vernieuwde versie. De Wasabi 2.0 is een light wallet en het gaat naar eigen zeggen het gebruik sneller, goedkoper en ook makkelijker maken.

Wasabi wallet

In de blogpost beschrijven ze waarom ze voor deze stap gekozen hebben. De adoptie en acceptatie van Bitcoin loopt niet automatisch in lijn met software verbeteringen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin’s sudden improvement in acceptability is detrimental to its portability, fungibility and temporarily to its scarcity properties.”[/penci_blockquote]

Bitcoin is geen privacymunt. De bedragen van betalingen zijn in te lezen in de blockchain en je kunt analyse doen en verbanden leggen tussen de verzender en ontvanger.

Wasabi ziet deze privacy als de zwakste schakel, dus on-chain privacy is een vereiste voor méér adoptie.

De update heeft een aantal verbeteringen in de interface en de gebruikservaring. Een belangrijk onderdeel hierin is natuurlijk de implementatie van CoinJoins, een manier om UTXO’s te mixen om ze privacy te creëren. Ze zullen daarbij default zijn.

Hierbij zal ook de WabiSabi haar intrede doen in de wallet. Dit is een verbeterde manier om Bitcoin transacties op een goedkopere samen te stellen voor deze CoinJoins. Je zou het kunnen zien als een anonieme tool voor centraal gecoördineerde CoinJoin transacties.

De verwachting is dat ze deze 2.0 versie van de wallet binnen acht tot tien maanden gaan opleveren.

Wasabi deelt plannen voor nieuwe en verbeterde Bitcoin privacy wallet

Bitcoin privacy wallets

Het gaat hierbij een een wallet voor op desktops (Windows, Mac en Linux). Het aantal privacy wallets voor Bitcoin is niet heel groot. Ze gaan de concurrentie aan met Samourai die een Android app ontwikkelt. Daarnaast helpt Wasabi mee aan de ontwikkeling van ChainCase, een app voor CoinJoins op iOS.

Daarnaast kun je ook andere mixers gebruiken die niet in een wallet zitten ingebouwd, zoals JoinMarkets waarvoor openoms JoinInBox’s ontwikkelt.

Je kunt ook kiezen voor de BlueWallet, die sinds enkele weken PayJoins ondersteunen. Hierbij mix je de coins niet met een ‘pool’ of groep mensen, maar enkel met de ontvanger van deze betaling. Zo kun je het bedrag van de betaling maskeren.

Heb je vragen over dit nieuws of jouw financiële privacy met Bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro: