Miner Riot verlegt focus van 'blockchain en crypto' naar Bitcoin

Miner Riot verlegt focus van 'blockchain en crypto' naar Bitcoin

Het op de Nasdaq beursgenoteerde Riot Blockchain is van plan haar cryptobeurs RiotX te verkopen. Tegelijkertijd wil het haar bitcoin mining activiteiten verdubbelen. Het is allemaal onderdeel van de 'strategische prioriteiten' die het bedrijf voor dit kalenderjaar heeft opgesteld.

Bitcoin miner

In een aankondiging van donderdag zei het bedrijf dat het overweegt om zich te ontdoen van de activa die op hun beurs verhandelt wordt. De beurs is begin 2018 is gelanceerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beslissing is gemaakt op basis van veranderingen omtrent de regelgeving, de veiligheidsrisico's en de toenemende concurrentie van soortgelijke platformen.

"Om de focus op het minen van cryptocurrencies te behouden, heeft de Riot besloten de ontwikkeling van de Amerikaanse 'digital currency exchange' te stoppen," vertelt het bedrijf in een verklaring.

Riot heeft investeringsbank XMS Capital Partners uit Chicago ingehuurd voor advies over potentiële strategische deals en de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden om te groeien.

De aankondiging volgt op het nieuws dat Riot hun mining activiteiten in Oklahoma City wil vergroten. Riot zette op 11 februari namelijk 1.060 extra Antminer S17 Pro apparaten van Bitmain aan.

Uitbreiding capaciteit

In januari zette het bedrijf ook al eens 3.000 modellen van dezelfde AntMiner aan. In december vorig jaar kondigde het bedrijf al aan dat ze 4.000 van deze rigs gingen kopen voor 6,35 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht haar hashrate met 240 procent te kunnen verhogen.

De focus lag eerst nog op het minen van cryptocurrencies in het algemeen. Hierbij hoorden ook cryptomunten zoals Litecoin en Bitcoin Cash. Nu is dus besloten dat de aandacht vanaf nu volledig uit gaat naar Bitcoin.

De aandelen van Riot daalden met 5,33% na de bekendmaking van dit nieuws. Riot was oorspronkelijk een biotechbedrijf en draaide in oktober 2017 haar aandacht naar blockchain.

Het bedrijf veranderde zijn naam van Bioptix naar Riot Blockchain. Tijdens de overgang had het rekening gehouden met zakelijke kansen in de wereld van bankieren, cryptohandel en digitale wallets.

De uitbreiding van het bedrijf komt vóór de halving niet als een onverwachte move. Door de halvering van de beloning van de miners, moet er overgeschakeld worden naar efficiëntere apparatuur om break-even te kunnen blijven minen (tegenover de huidige bitcoin prijs). Het is daardoor een kwestie van opschalen of stoppen.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin BTC mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties