Bitcoin Lightning #10: Gratis satoshi’s ontvangen, winactie van 10.000 sats

We zijn alweer tien dagen op weg in de Hup Lightning serie. Ben je nog geen onderdeel van de Lightning Community op Telegram? Kom dan vooral eens langs.

Het mooie van Lightning is dat je kleine beetjes Bitcoin (BTC) kunt versturen tegen nauwelijks tot geen kosten. Dit opent deuren voor nieuwe business modellen en leuke initiatiefjes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin faucet

Nu we de basis van de wallets, de implementaties, de software en de principes van Lightning kennen, kunnen we door naar het gebruik ervan. En in dit artikel maak je kans op gratis satoshi’s!

Maar eerst nog even kort: met het Lightning Network betaal je als het ware buiten de Bitcoin blockchain om door betaalkanalen te openen.

Pas als je de betaalkanalen sluit, wordt de balans op de mainchain gesettled. Hierdoor kun je hele kleine beetjes BTC versturen door deze betaalkanalen in een netwerk van peers. Deze BTC kun je dus ook aan iemand anders schenken, iets wat met euro’s en dollars in kleine bedragen problematisch kan zijn én lang kan duren.

Flitz.cards is een manier om deze satoshi’s aan iemand te schenken. Als je al een Bitcoin Lightning Wallet hebt, kun je hier zelf heel eenvoudig mee aan de slag.

Het werkt als volgt: jij (als persoon die deze satoshi’s weggeeft) betaalt op de website het gewenste bedrag vanuit jouw Lightning wallet. Vlak voordat je dit doet, vul je een e-mailadres in van de ontvanger.

Omgekeerd factuurtje

Vervolgens wordt deze satoshi claimbaar met een soort van omgekeerd factuurtje. Zo kan de desbetreffende persoon dus wél Bitcoin (BTC) krijgen, terwijl hij nergens van af weet en niet voorbereid hoeft te zijn.

Op zijn email komt vervolgens een voucher binnen met een simpele uitleg. Op dit moment zijn voor de ontvanger niet alle wallets geschikt. Je moet er eentje downloaden die lnurl ondersteunt. Dit zijn bijvoorbeeld de Blue Wallet, Lightning Wallet, Wallet of Satoshi, Phoenix en Zap.

Onderstaande giftcard is door de eerste lezer van dit artikel te claimen. Wees er snel bij, download een app, scan de code en krijg gratis 10.000 satoshi’s!

Bitcoin Lightning #10: Gratis satoshi's ontvangen, winactie van 10.000 sats

Ben jij de gelukkig winnaar? Laat het weten op Telegram en praat mee met duizenden andere bitcoiners.

Edit: de prijs is inmiddels geclaimd. Lees vooral verder en bekijk de onderstaande actie.

Gratis satoshi’s

Een andere manier om jouw eerste BTC via Lightning te krijgen is via een Twitter account. Via de lnurl functie kun je namelijk andere type invoices scannen. Vix18 heeft een initiatief opgezet waarbij er iedere minuut 1 satoshi wordt weggegeven.

Het enige dat je moet doen om deze satoshi te claimen, is door onderstaande QR code te scannen. Lukt het niet? Dan is iemand je net in deze minuut voor geweest. Als je het een minuutje later opnieuw probeert, moet het lukken. In totaal is er al 3000 keer 1 satoshi weggegeven.

Rijk ga je er niet van worden. Maar het laat perfect zien hoe mooi snel, goedkoop en makkelijk Lighting werkt. Je kan het overigens ook uitprinten en op je werk ophangen om mensen over te halen om Bitcoin te gaan gebruiken (en sparen).