Bitcoin rond $8.540, is BTC een ruilmiddel of een oppotmiddel?

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Het handelsvolume van BTC is iets meer dan $16,3 miljard en de dominantie van de grootste cryptomunt is 65,14%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin scenario’s

Alex Krüger deelt op Twitter vier scenario’s die zich volgens hem kunnen gaan onttrekken omtrent Bitcoin.

Het eerste scenario is dat Bitcoin de reservemunt van de hele wereld wordt. In dat geval zullen alle early adopters (zoals de meeste lezers van dit artikel) en met name de holders enorm rijk worden.

Een tweede mogelijkheid is dat de schaarste de prijs van BTC blijft opdrijven. Hierdoor zal Bitcoin als maar meer waard worden en dit zal voor investeerders ook veel winst gaan betekenen.

Ten derde ziet Krüger de optie dat Bitcoin na enkele runs in een range komt waarin het zal blijven. BTC is volwassen geworden en past dan in het rijtje van commodities, ook wel gewoon handelswaar genoemd. De Bitcoin maximalisten zijn dan volgens hem de nieuwe goldbugs.

Tot slot is er ook een bearish scenario. Hierin zal BTC volgens hem vergeten gaan worden en zullen er altijd mensen zijn die de dip opkopen om daarmee nog te proberen hun hachje te redden.

Oppotmiddel of ruilmiddel

Chris Burniske doet mee met Alex Krüger en hij deelt ook zijn visie over de toekomst van Bitcoin. Hij verwacht dat munten die claimen Store of Value te zijn, eerder als een onderpand gebruikt zullen gaan worden voor bijvoorbeeld stablecoins.

Het grootste gedeelte van de handel in onze wereld bestaat uit de uitwisseling van goederen en activa die inflatoir zijn. Dit zijn de assets die mensen gebruiken als Medium-of-Exchange, of ook wel als ruilmiddel.

Mensen willen volgens hem deflationaire assets hebben om een bepaalde waarde vast te kunnen houden. Hierom is een oppotmiddel volgens hem niet geschikt als ruilmiddel.

Er gaan veel verschillende scenario’s rond over de toekomst van Bitcoin. Burniske deed in 2016 een onderzoek en zag toen dat bitcoin veel meer een SoV is dan een MoE.

Hij noemt daarnaast ook dat hij ziet dat Ether een oppotmiddel aan het worden is door al de projecten waarin het als collateral gebruikt wordt. Bij de Dai stablecoin zijn er Ethers gelocked in een smart contract waardoor het als onderpand fungeert.

Hij eindigt met de conclusie dat Bitcoin het digitale goud is, en dat Ether trekjes heeft van digitaal geld. Hier zijn de meningen echter enorm over verdeeld. Klik op onderstaande tweet om de hele thread van Burniske te lezen.

Met welk van bovenstaande scenario’s ben jij het eens? Laat het ons weten in de Telegram chat. Is Bitcoin een oppotmiddel of een ruilmiddel? En is heeft het toekomst als mondiale reservemunt of zijn al de cryptocurrencies gedoemd te mislukken?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate