Beste schaker aller tijden pleit voor Bitcoin, privacy en mensenrechten

Beste schaker aller tijden pleit voor Bitcoin, privacy en mensenrechten

Garry Kasparov, de beroemdste schaker ter wereld, is supporter van BTC als middel om de de schending van mensenrechten te bestrijden.

Financiële vrijheid met Bitcoin

De Russische schaakmeester die het onder andere heeft opgenomen tegen de 'Deep Blue' supercomputer van IBM, is van mening "dat Bitcoin (..) de oplossing is voor de vraag naar privacy op financiële markten."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een interview van 23 juli met Forbes geeft Kasparov aan dat hij veel voordelen ziet in cryptocurrencies. Volgens hem geven ze individuen meer controle over hun geld, dat meestal wordt gereguleerd door de staat, bedrijven of externe partijen.

"Het mooie aan Bitcoin is ook dat je precies de getallen weet, namelijk die van de magische 21 miljoen", zei de schaakkampioen. Daarmee verwijst hij naar het maximale aantal Bitcoin (BTC) dat ooit in omloop zal komen.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Maar als je naar de andere kant kijkt, naar bijvoorbeeld de Fed(eral Reserve), weet je nooit hoeveel biljoenen dollars er morgen op de markt zullen komen die jouw spaargeld zullen schaden."[/penci_blockquote]

Kasparov is voorzitter van de Human Rights Foundation. Dit is een stichting die technologie en digitale innovaties gebruikt om de onderdrukten van onze wereld te beschermen. Volgens hem zijn blockchain en cryptocurrencies zoals Bitcoin 'natuurlijke keuzes' voor bescherming tegen de inbreuk op privacy en mensenrechten.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Ik denk dat het onvermijdelijk is dat de populariteit van Bitcoin (..) gestaag zal toenemen, omdat het een reactie is op de verschuiving van de macht van individuen naar staten of andere instellingen, die zonder onze toestemming over onze privacy kunnen beslissen."[/penci_blockquote]

Human Rights Foundation

De Human Rights Foundation (HRF) is druk in de weer met initiatieven rondom Bitcoin. De werken ook al samen met de startup Casa om mensen te helpen veilig hun Bitcoin op te slaan.

Onder leiding van Alex Gladstein is de organisatie de cryptomunt het afgelopen jaar enorm gaan omarmen. Eerder dit jaar kondigden zij ook al een Bitcoin fonds aan om developers financieel bij te staan. De organisatie wil graag dat Bitcoin betere privacy opties/functies krijgt. Daarom steunen ze met de eerste beurs de Britse ontwikkelaar om CoinSwaps verder uit te werken.

Andersom doneerde Wasabi recentelijk nog 1 BTC aan de HRF, in de strijd voor financiële privacy. Je kunt ze zelf overigens ook anoniem doneren aan de organisatie via de BTCPay Server. Gladstein sprak hier over in de What Bitcoin Did podcast: ”Privacy is ons beste wapen tegen een verschrikkelijk dystopische uitkomst.”

Heb je vragen? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties