Volgens deze security expert is Bitcoin de toekomst, ‘stablecoins stap naar ‘hyperbitcoinisatie’

Samson Mow, de CSO van Blockstream, ziet dat stablecoin Tether (USDT) een belangrijke rol in neemt in de huidige cryptomarkt. Maar is het een bedreiging voor Bitcoin (BTC)?

Hij denkt dat USDT enkel voor beleggers en goed middel is. Voor retail handel ziet hij geen toekomst voor deze digitale dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en stablecoins

Mow sprak op het BlockShow event in Singapore met Cointelegraph over deze stablecoins. Hij merkt op dat Tether een gigantsich voordeel had omdat het de eerste was in de divisie van de stablecoins. Vergeleken met de ander stablecoins zoals USDT en Paxos is Tether toch van een veel groter kaliber.

Deze opmerkingen maakte hij tijdens een panel genaamd: ‘De voortgang van stablecoins – als die er zijn? Kan ik het al gebruiken?”

Er waren vertegenwoordigers van verschillende stablecoin-bedrijven bij elkaar gekomen om dit onderwerp te bespreken. Ook Chia Hock Lai, de voorzitter van de Singapore FinTech Association, was aanwezig.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Tether is controversieel omdat het de koning is van de stablecoins. Het is geen verrassing dat iedereen probeert de koning van de troon te stoten.”[/penci_blockquote]

Hier voegt hij het volgende aan toe: “Het handelsvolume van USDT is $20 miljard per dag. Dat is 100 keer meer dan de tweede grootste stablecoin. We zien echter wel veel rare theorieën over Tether, zoals het verhaal van een whale die de markt zou manipuleren en rechtszaken over miljarden dollars.”

Stablecoin voor consumenten

Ondanks al het succes van Tether vindt Mow het onwaarschijnlijk dat USDT een thuis plekje vindt bij de consumenten. Het nut van de munt ligt op dit moment op een heel ander vlak.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik denk niet dat stablecoins in de retail markt groot gaan zijn. Het zijn voornamelijk traders die gebruik maken van de munt om te profiteren van arbitragemogelijkheden.”[/penci_blockquote]

Er werd ook gepraat over de impact van ‘national digital currencies’ die door centrale bank uitgegeven worden. Ook de munt van Facebook, de Libra, kwam aan bod.

Geen dreiging voor Bitcoin (BTC)

Mow geeft aan dat hij hierin geen dreiging voor Bitcoin (BTC). Deze nationale digitale valuta’s, zoals de CBDC van de PBoC, zouden echter wel de use case van stablecoins kunnen verstoren.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=” “]“Stablecoins zijn een tussenstap naar hyperbitcoinisatie. Ze zijn tijdelijk. De grootste bedreiging waar ze mee worden geconfronteerd, komt van de nationale cryptocurrencies. Maar hoe open zullen deze nationale cryptocurrencies zijn? … Stablecoins zullen dan geen bestaansrecht hebben met de komst van een nationale cryptocurrency.”[/penci_blockquote]

Uiteraard noemt hij ook dat hij verwacht dat USDT en andere stablecoins zullen migreren van het Ethereum netwerk naar de Liquid sidechain van Bitcoin die Blockstream ontwikkeld.

Hij vertelt dat ze werken aan de ontwikkeling om de Japanse yen, de Canadese dollar en de Australische dollar op het Liquid netwerk uit te brengen. Over Libra is hij duidelijk: “Dat is gedoemd te mislukken.”

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer