Tether print $161 miljoen USDT bij. Historisch gezien volgt prijsstijging Bitcoin

Centrale banken uit de hele wereld zetten de afgelopen dagen de geldpers aan om de economie te stimuleren. Je kon meerdere (verontrustende) berichten lezen van geld dat nodig is om liquiditeit in onze reële economie te houden. Tether deed gisteren precies hetzelfde. Echter is dit historisch gezien wél goed nieuws voor Bitcoin.

Bitcoin en Tether

Tether bracht de afgelopen 24 uur namelijk maar liefst $161 miljoen aan USDT in circulatie. Daarmee komt het totale aantal nieuwe USDT dat de afgelopen drie maanden is vrijgegeven op $627 miljoen terecht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel deze enorme toevoeging van nieuwe Tether in het crypto ecosysteem tot stand is gekomen in een tijd van enorme dalingen van Bitcoin, toont de geschiedenis aan dat dit een zeer bullish teken is voor de cryptocurrency op de korte termijn. Hierover later meer.

Nog even voor de goede orde: het bijprinten van USDT is niet volledig een op een te vergelijken met het bijprinten van dollars of euro’s. Ondanks problemen met de dekkingsgraad van USDT:USD, moet er voor iedere Tether coin één Amerikaanse dollar op de bank staan.

Ondanks dat er vorig jaar tijdens een rechtszaak duidelijk werd dat slechts 74% van de USDT daadwerkelijk gedekt was, mogen we er van uit gaan dat dit nu allemaal nauw in de gaten gehouden wordt.

Tether print $161 miljoen USDT bij. Historisch gezien volgt prijsstijging Bitcoin

Om het ook even in perspectief te zien: Tether brengt $161 miljoen USDT in digitale vorm in omloop. De ECB maakte gisteren bekend dat het €750 miljard vrijmaakt voor een Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP).

BTC prijs stijging

Terg naar Bitcoin, want de geschiedenis toont aan dat dit nieuws bulish is voor BTC.

In de afgelopen jaren is er een flinke correlatie geweest tussen de prijsontwikkelingen van BTC en de marktkapitalisatie van USDT.

Charles Edwards, een investeerder bij Capriole, deelde deze bevinding eerder dit jaar in een tweet en legde uit dat hij gelooft dat de recente stijging van de marktkapitalisatie van USDT een “gezond teken” is voor Bitcoin.

Als we er vanuit gaan dat deze trend zich voortzet, lijkt de recente stijging van de circulating supply van USDT erop te wijzen dat Bitcoin binnenkort opnieuw een opwaarts momentum gaat krijgen.

Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over al dit soort nieuws. Ruim 2000 Bitcoin fanaten zijn je al voorgegaan!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCtether