Premie op Grayscale Bitcoin Trust daalt tot 8,93%. Indicator voor daling BTC?

Aandelen van het Bitcoin Trust van Grayscale (GBTC) zijn op dit moment $7,49 waard per aandeel. En met deze prijs betekent het dat er een premie van 8,93% op zit vergeleken met de spotprijs van Bitcoin. Sinds de notering op de beurs staat GBTC er om bekend dat het verhandeld wordt tegen een hoge(re) prijs.

Bitcoin Trust

Begin februari bereikte deze premie een hoogtepunt van maar liefst 41,42%. Intussen is de premie voor GBTC-BTC sinds februari dit jaar weer met meer dan 30% gedaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Bitcoin (BTC) prijs hangt momenteel rondt de $7.100 en is de afgelopen maand met 21% gestegen. De koers is al aardig hersteld van de crash van 13 maart.

Men interpreteert deze lage premie tussen GBTC en BTC wel eens als een bearish teken voor Bitcoin. Het marktsentiment bij institutionele beleggers verandert ten opzichte van de retailmarkt.

De daling van de premie kan ook te maken hebben met de registratie van Grayscale bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Ook werden de details rond de private placement nieuwe aandelen afgerond. Hierdoor is de dienst van Grayscale robuuster geworden en neemt het een andere positie in de markt in.

Premie op Grayscale Bitcoin Trust daalt tot 8,93%. Indicator voor daling BTC?

De dalende premie tussen GBTC en de spotprijs van Bitcoin kun je interpreteren als een afname van de vraag naar Bitcoin onder de institutionele beleggers van Grayscale. Deze groep vertegenwoordigt 80% van het klantenbestand van de Bitcoin Trust.

Ook de volumes op de CME Futures markt daalden flink: 44% in maart ten opzichte van de voorgaande maand aldus Cointelegraph.

Kwartaalcijfers

Aan de andere kant meldden we enkele weken terug nog dat Grayscale een goed jaar doormaakte. In het kwartaalverslag was te lezen dat de vermogensbeheerder $503 miljoen aan nieuw kapitaal wist aan te trekken.

Een dalende premie hoeft niet per se te wijzen op een aanstaande bearmarkt. Het kan ook zo zijn, dat naar mate GBTC aan populariteit wint, de dynamiek van deze premie anders wordt en daardoor permanent laag blijft. Nic Carter tweette hier een poos geleden al over:

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over alle nieuwtjes!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCGrayscale