Bitcoin (BTC) eigen emoji op Twitter leidt tot ‘hashtag-explosie’

Update – Bitcoin (BTC) heeft deze week een eigen emoticon op Twitter. Wanneer je de hashtags #bitcoin of #BTC gebruikt komt er een bitcoin logo achter te staan.

Dat heeft geleid tot een heuse hashtag-explosie op het sociale medium, getuige piek in de onderstaande grafiek. Het aantal tweets met een hashtag #bitcoin of #BTC steeg naar ruim 70.000 stuks de afgelopen stuks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) eigen emoji op Twitter leidt tot 'hashtag-explosie'

Onder meer bekende personen in de community zoals Changpeng ‘CZ’ Zhao van Binance en Elizabeth Stark van Lightning Labs probeerden de tag direct uit.

Jack Dorsey, CEO van Twitter, doet een verzoek aan Unicode om daar ook de bitcoin emoji toe te voegen. Unicode is een internationale standaard voor de codering van grafische tekens en symbolen in binaire codes. De standaard voorziet alle tekens van alle geschreven talen van een naam en een nummer.

Jack Dorsey, CEO van Twitter

Bitcoin (BTC) eigen emoji op Twitter leidt tot 'hashtag-explosie'

Marketing

Bitcoin is een open-source protocol zonder marketing machine er achter. Toch zijn er genoeg mensen die hun steentje bij willen dragen aan het verspreiden van de mogelijkheden van bitcoin.

Het is misschien een kleine stap, maar met honderden miljoenen gebruikers die dagelijks op Twitter rondhangen is het een mooi stukje extra exposure.

Natuurlijk reageren bitcoiners positief op het nieuwe uiterlijk van de hashtag. En hoe je het ook wendt of keert, de hashtag valt vanaf nu in ieder geval extra op.

Jack Dorsey en Bitcoin

Deze stap komt niet uit de lucht vallen. Dorsey is al enige tijd bezig met het promoten van bitcoin. Hij wil dit jaar zelfs enige tijd verhuizen om BTC te promoten. Hij is van plan om in Afrika aan de weg van bitcoin adoptie te timmeren.

Dorsey blijft overigens een zakenman, want hij ziet daar ook kansen voor zijn andere bedrijf genaamd Square. Zij bieden middels de Cash App een snelle manier aan om onder andere bitcoin te kopen. Afrika is een interessante markt daarvoor.

Waar andere CEO’s vanuit Silicon Valley krampachtig een eigen project proberen te lanceren met daarbij bijvoorbeeld een eigen munt, lijkt Twitter de andere kant op te gaan. Aan de hand van Dorsey geniet bitcoin duidelijk de voorkeur.

Twitter en BTC

Deze nieuwe emoji is een eerste kleine stap van Twitter naar mogelijk nog meer bitcoin functies. Het is speculeren, maar er lijkt op de achtergrond nog meer te borrelen.

Met Square heeft Dorsey een patent in handen om in Amerika fiat naar bitcoin betalingen te doen. Voor nu lijkt dat vooral interessant voor hun Cash App, maar een lijntje met Twitter is zo gelegd.

Deze geruchten worden versterkt door de aankondiging van plannen voor een ’tipping functie’ op Twitter. Gebruikers kunnen hiermee leuke tweets belonen met een klein geld bedrag. Bitcoin kan daar een rol in spelen.

Geruchten en mogelijke stappen genoeg. Maar voorlopig blijft het voor vandaag bij de nieuwe emoticon. #bitcoin #btc

Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste bitcoin nieuws.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTwitter

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...