Bitcoin (BTC) Update: Koers door de $10.000, stijging voor halving?

Er zijn nog geen tekenen van zwakte voor Bitcoin (BTC). Zal de psychologische grens van $10.000 sterk genoeg zijn om de uptrend tot een einde brengen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De ogen zijn nog steeds gericht op de zone omcirkeld in oranje. Dit gebied is belangrijk, omdat hier een aantal belangrijke prijslevels samenkomen, waar de markt een beslissing zal moeten nemen.

Als wij kijken naar vorige week en nu, dan heeft Bitcoin de eerste beslissing genomen. Namelijk zijn trend doorzetten en de gele trendlijn doorbreken. Voor nu is het afwachten of de wekelijkse candle hier ook daadwerkelijk boven zal sluiten.

Een target voor deze move ligt nog steeds in de range van $11.700 en wij hebben nog geen reden om anders te denken als wij naar de chart kijken.

Bitcoin (BTC) Update: Koers door de $10.000, stijging voor halving?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Om goed te kunnen zien wat voor weerstand Bitcoin onderweg naar $11.700 tegen gaat komen gaan wij naar de daggrafiek. Bitcoin lijkt zijn weg te vinden naar de range van $10.400.

Dit kunnen wij niet anders zien dan weerstand en dus de perfecte plek om winst te nemen op de lopende posities. Dit is een plek van weerstand, omdat Bitcoin hier de vorige keren een sell-off heeft laten zien.

Drie keer scheepsrecht en hebben de bulls deze keer wel de kracht om door $10.400 te breken?

Bitcoin (BTC) Update: Koers door de $10.000, stijging voor halving?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als het de bulls niet lukt én laat de chart tekenen van zwakte zien, dan zullen wij de andere kant op gaan traden voor een mooie swingtrade naar lagere levels. Hiervoor zal de koers eerst door $9.345 moeten zakken en tekenen van zwakte moeten laten zien.

Het is goed mogelijk, dat indien Bitcoin zakt, dit hard zal gaan. Dit komt omdat weinig support is opgebouwd door de snelle stijging en stoplosses staan dicht bij elkaar onder dat beetje support.

Bitcoin (BTC) Update: Koers door de $10.000, stijging voor halving?

Buy the rumor, sell the news?

Wij denken dat de stijging er nog niet uit is, maar zijn nog steeds erg voorzichtig. Is de halving een “buy the rumor, sell te news” of zal deze stijging wel doorzetten?

De ogen zijn gericht op $10.000 en we gaan vanzelf merken welke kant Bitcoin kiest. The trend is your friend.

Margin Traders NL is een traderscollectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website, het algemene Telegram-kanaal, het Telegram chat-kanaal en Margin Traders NL FREE.