Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers opnieuw de $11.540 testen?

Door CryptoCoinTalkDe maandelijkse Bitcoin candleclose van juli is prachtig gesloten en ziet er zeer bullish uit. Ondanks dat hebben we nog altijd niet het belangrijke level van $11.540 gebroken. We hebben tot dusver gefaald om er op de weekgrafiek boven te sluiten.

Om te kijken welke levels we moeten behouden en breken om in full bull mode te kunnen gaan, werpen we vandaag een uitgebreide blik op Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Zoals gezegd is de maandgrafiek erg bullish gesloten. Een prachtige lange body en vrijwel geen wick aan de bovenkant. Dat wijst op veel kracht van de bulls en betekent dat de kans vrij groot is dat we een verdere stijging kunnen gaan zien voor de Bitcoin koers.

Op dit moment mag een retracement nog vrij diep gaan, gezien de recentelijke maandelijkse candleclose. In onze optiek blijven we op het hoge tijdsframe bullish zo lang we boven de $9.250-$9.800 blijven.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers opnieuw de $11.540 testen?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We hebben overtuigend de dagelijkse range gebroken, waar we een aantal maanden in geconsolideerd hebben. Daarna hebben we een prachtige stijging omhoog gezien.

De enige serieuze weerstand waar Bitcoin nu nog mee te maken heeft, is de weerstand van de bovenkant van de wekelijkse range, op $11.540.

Dit is een key level in de markt, die dusdanig belangrijk is dat als we het flippen we waarschijnlijk een forse stijging gaan zien richting op z’n minst de $16.000.

Op dit moment hebben we wel een flinke afwijzing gezien van dat key level. De follow up candle gaat dus vrij belangrijk worden. Eind deze week weten we meer.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers opnieuw de $11.540 testen?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als we iets verder inzoomen op de daggrafiek zien we mooi dat we de dagelijkse range hebben gebroken van $8.500 tot $10.000. Vervolgens hebben we ook de $10.376 gebroken.

Dit is dan ook een erg belangrijk level om op de korte termijn te behouden. Als we dat level weten te behouden kunnen we een verdere stijging omhoog verwachten en een nieuwe test van het key level op $11.540 maken.

Aangezien dat level al vaak getest is is de kans groot dat we dan het level gaan breken. Dat zou extreem bullish zijn. We willen dan graag wel minimaal een wekelijkse candleclose boven dat level zien ter confirmatie.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers opnieuw de $11.540 testen?

‘Ontzettend bullish’

Op het hoge tijdsframe is Bitcoin ontzettend bullish. Om in full bull mode te kunnen gaan moeten we dus wel een wekelijkse candleclose boven de $11.540 krijgen.

Dit is echt cruciaal. Doen we dat namelijk niet en sluit de huidige wekelijkse candle bearish is de kans groot dat we een diepe retracement gaan maken.

CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op deze link om ons telegram kanaal te joinen!