Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik je mee in een nieuwe bitcoin (BTC) update. Wat een geweld hebben we gezien de laatste tijd! Na een gigantische duikeling van Bitcoin richting $3.700 zijn we nu alweer beland op $6.600 niveau.

Bitcoin (BTC) update: safe haven of niet?

De million dollar question is nu: Is Bitcoin een safe heaven voor je geld tijdens deze Coronacrisis? Of is dit een gigantische bull trap en gaan we alsnog de afgrond in samen met de aandelen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we zien is dat de whales continu op zoek zijn naar liquiditeit voor hun shorts of longs. Dit kun je zien doordat er gigantische wicks in het spel zijn. Beleggers stappen in met de creatie van buy of sell orders tot gevolg.

En deze orders vullen de tegenovergestelde orders van de whales, waardoor de prijs continu van richting verandert. Dit maakt het erg tricky traden en zorgt ervoor dat je snel rekt gaat (rekt is een straattaal voor wrecked, red.)

Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

Hier zie je duidelijk de wicks op de BTC Daily chart.

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Over een week sluit de maandgrafiek en zoals we hem nu zien is dit een zeer positief teken op macroniveau en dus op de langere termijn. Nadat BTC onder de $4.000 dook, zijn er dusdanig veel spot orders, stop losses en leveraged longs getriggerd dat er gigantisch veel koopvolume was en de prijs omhoog is gedrukt richting $6.500-$6.800 regionen op moment van schrijven. Overall ziet dit er vooralsnog absoluut niet slecht uit.

Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

BTC Monthly timeframe

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek wordt ons beeld van de maandgrafiek bevestigd. De onderste zwarte trendlijn, die sinds 10 juli 2017 is gevormd, heeft ondanks de wicks stand gehouden op het level van $5.300 (zie candle body in de onderstaande grafiek, red.).

Deze trendlijn komt ook overeen op de 200 SMA level (zie oranje Moving Average lijn). De vorige weekly candle body vond dus support op dit $5.300 level en resistance op de $5.800 resistance support lijn.

Deze huidige weekly moet natuurlijk nog sluiten eind deze week. Op moment van schrijven lijkt dit level doorbroken, maar dit kan eind deze week nog veranderen.

Op het volumeprofiel is duidelijk te zien met hoeveel sell en buy pressure bitcoin eerst gigantisch daalde en vervolgens met een giga green candle weer steeg.

Je wilt de weekly deze week de $6.800 order block zone (blauwe zone) gebroken zien worden voor verdere bullish movements. Overall ziet de weekly er niet slecht uit.

Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

BTC weekly timeframe

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Voor de 4-uursgrafiek van BTC bespreek ik diverse scenario’s. Ik zie twee type rising wedges, wat een bearish signaal op de korte termijn is. De prijs heeft de $6.800 levels aangeraakt om nu vervolgens afgewezen te worden richting $6.250 USD (nr. 3) waar tevens een FIB level ligt en orderblock.

Als dit level niet houdt zie ik BTC richting $5.800 gaan waar weer veel support ligt, zie ook weekly chart. Als $5.800 niet houdt, is het volgende niveau waar BTC heen gaat $5.300.

Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

BTC 4h chart

Optie 2 is een ruimere rising wedge waarbij prijs nummer 1 dus $6.800 wordt gebroken en we nog een verdere stijging van BTC zien richting $7.400 levels (zie nummer 2). Daar ligt tevens 1.618 extended fib en een duidelijke supply (resistance en dus sell) orderblock.

De ichimoku cloud (de rode cloud) zou dit bevestigen, want de prijs is door de cloud heen gebroken wat betekent op bullish momentum.

Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

BTC 4h chart ichimoku

Ook de 8EMA en 21EMA lijken bullish gecrossed, rood (8EMA) zit boven blauw (21EMA) wat kan duidelijk op een verdere lokale up move.

Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

$7.400 breken?

Bij het level van $7400 breken ben ik zowel short term als long term bullish, maar ik ben nu gezien de rising wedges van de 4h chart bearish op korte termijn. Tevens zie ik op de 4h chart een bearish divergence op de RSI. Ook bevestigt het afnemende volume de rising wedge.

Op de lange termijn ben ik gezien de ontwikkelingen op de week – en maandgrafiek optimistisch en bullish!

Over CryptoCurrencyNederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op Telegram.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Lees meer