Bitcoin (BTC) Update: Koers afgewezen bij $7.200, daling in de maak?

Bitcoin (BTC) Update: Koers afgewezen bij $7.200, daling in de maak?

De koers van Bitcoin (BTC) blijft zich sterk bewegen. En met een nieuwe push sinds afgelopen donderdag probeert de prijs zich wederom boven $7.200 staande te houden. Echter blijft het grote volume uit en lukt het niet om dit level momenteel vast te houden.

Een kans op een nieuwe daling lijkt groter te worden. Wat ook weer kan zorgen op nieuwe kansen voor het breken van $7.200. Al kan het huidige falen van de tests rond de sterke weerstand een flinke beweging veroorzaken. Waarbij de kans op een daling het grootst is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Het is en blijft een van de meest sterke weerstand en support levels, $7200. En zorgt ervoor dat de prijs-actie rond dit level moeizaam kan zijn en lastig te voorspellen. Goede setups kunnen aflopen met een sisser. En een bullish scenario kan snel een bearish signaal worden. Vaak zien we een consolidatie rond dit level met uiteindelijk een flinke move als reactie. Om uit deze zone te kunnen komen.

Deze onvoorspelbare beweging zien we ook terug wanneer we de daily chart van Bitcoin erbij pakken. Een positieve setup van 3 dagen geleden is nu volledig omgekeerd. We zien met een relatief kleine beweging met als doel een test van $7200, dat de huidige voorspelling compleet gedraaid is.

[caption id="attachment_60063" align="aligncenter" width="1690"] Bitcoin daily chart 19 April 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Koers afgewezen bij $7.200, daling in de maak?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De relatief kleine beweging omhoog heeft voor momentum indicators gezorgd ver in overbought regionen. Wat kan wijzen op een ommekeer en een nieuwe beweging omlaag.

Omdat we consolideren kan dit normaal zijn en zorgen voor een kleine beweging omlaag om vervolgens weer te stijgen. Er zou ook genoeg support moeten zijn tot $6.800 en lager tot $6.500.

Maar nu het tevens een aantal mislukte tests van het breken van $7.200 kan een daling groter zijn en moet daar ook rekening mee worden gehouden. Een prijs richting $6.000 of zelfs $5.800 kan zomaar voorbij komen. Al blijft het grote volume nog uit wat deze kans weer kleiner maakt.

[caption id="attachment_60064" align="aligncenter" width="1686"] Bitcoin 4h chart 19 April 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Koers afgewezen bij $7.200, daling in de maak?

Bitcoin 4-uursgrafiek

De 4h chart laat zien dat de momentum indicators met de huidige dip al gelijk wat zakken. Mede door het uitblijvende volume. Wat in het plaatje past van consolidatie en voorlopig nog geen grote bewegingen.

Het scenario dat de koers weer licht daalt binnen de consolidatie range blijft in stand. En kan uiteindelijk toch nog zorgen voor een push richting $7.500 of $7.800.

Consolidatie?

Al met al een vrij onvoorspelbare markt met de mogelijkheid tot een lange tijd van consolideren. Al zien we vaak dat regelmatig falende tests een grote reactie veroorzaken met een flinke daling als gevolg.

Het is dus oppassen geblazen en doet vermoeden dat we eerst een stuk dalen alvorens de weg omhoog wordt hervat.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties