Bitcoin (BTC) Update: ‘Koers moet door $8.000 als bullish signaal’

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe Bitcoin (BTC) update.

BTC heeft weer een bewogen week achter de rug. De financiële markten alsmede de centrale banken en politiek laten geen misverstanden verstaan over het ongelimiteerde geld wat beschikbaar is. Laten we snel kijken hoe BTC het er vanaf heeft gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Gaan we snel naar de weekgrafiek hieronder. Zoals jullie kunnen zien hebben we vanaf de 200 Simple Moving Average (200 SMA) weekly alweer een aanzienlijke bounce gemaakt.

De short term trend blijft nog steeds bearish aangezien de 8/21ema (blauw/paarse zone) nog niet bullish aan het draaien is. Er zit hier ook 100sma resistance (gele lijn).

Zoals jullie ook kunnen zien aan de laatste candle geeft deze zone een behoorlijke gecombineerde resistance met afnemende bullish volume, terwijl de prijs hoger bljift gaan (bearish sign).

Dit in combinatie met de $7.600 prijs resistance lijkt het met niet dat we hier zomaar doorgebroken zijn. De long term trend (50/100/200sma) blijft wel gewoon bullish.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet door $8.000 als bullish signaal'

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Hieronder gaan we door naar de daggrafiek. De daily heeft alweer een aanzienlijke stijging gehad en komt nu de 50sma (groene lijn) als resistance tegen.

Hierdoor heeft de prijs vandaag een mini-dumpje gemaakt. De short term trend (8/21ema) is de afgelopen dagen van bearish naar bullish gedraaid, dus dat is positief.

Daar hebben we nu dus ook support van. Verdere support vinden we nog vlak eronder rond $6.600-$6.700. Daaronder sluiten is een bearish sign.

Mocht BTC hier wel verdere steun vinden door middel van een consolidatie en niet onder de 21ema sluiten dan komt er hier een long kans. Eventuele resistance zit dan wel direct weer eerst op de 50sma (groene lijn).

De long term trend is al een tijdje bearish op de daily, dat blijft zo totdat het boven de 200sma gaat sluiten. Dat is op dit moment boven de $8.000. Zodra we daarboven, sluiten kunnen we pas echt weer omhoog kijken. Tot dan blijven alle SMA lijnen resistance.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet door $8.000 als bullish signaal'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Verder intraday dan kijken we eerst naar de 4-uursgrafiek hieronder. De 4-uursgrafiek heeft na de laatste update de bullish trend verder ingezet.

De prijs is door de 200sma gebroken, wat over het algemeen een sterke resistance/support is. Hier ging het vrij rustig erdoor, waarna direct een breakout volgde.

Moving average technisch staat het nog niet helemaal goed opgelijnd om full bullish te raken, de 200sma moet nog draaien, maar het begin is er. Hier zou ik zeggen dat het beste is om de prijssupport op $6.600 tot $6.700 aan te houden.

Er kan zich hier eventueel een geldige hidden bullish divergence gaan vormen maar dat is nog te vroeg om te zeggen eigenlijk. Overall ziet het er netjes uit, helemaal als de langere termijn trend hier erbij gaat draaien.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet door $8.000 als bullish signaal'

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Nog verder intraday naar de 1-uursgrafiek hieronder. De H1 chart heeft vanzelfsprekend ook een bullish trend ingezet na de laatste update, waar de bulldiv reversal ter spake kwam.

Hier zie je goed dat de langere termijn trend (50/100/200sma) in een full bullish mode is gegaan. Met een goede stijging als vervolg, alleen de meest recente price action laat toch wat barstjes zien.

Tot dusver was het boven de 100sma (gele lijn) gebleven. Daar is nu verandering in gekomen en de prijs begint nu onder de 200sma (rode lijn) te sluiten. Dit is een bearish teken. Ook hier een mogelijke hidden bulldiv, maar dat is te vroeg om er nu een conclusie aan te verbinden.

De intraday charts blijven wat dat betreft aardig verraderlijk. En ik persoonlijk trade voornamelijk de timeframe vanaf de daily. Daar komt nu mogelijk een kans op een long positie in te nemen voor een ritje omhoog. Voor verdere updates check hieronder hoe je ons verder kunt bereiken.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet door $8.000 als bullish signaal'

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Over CryptoCurrencyNederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op Telegram.