Bitcoin (BTC) Update: Wat heeft de koers nodig voor een bull run?

Bitcoin (BTC) Update: Wat heeft de koers nodig voor een bull run?

Door Big Bang Crypto - Op moment van schrijven hanteert de Bitcoin (BTC) koers een prijs van $9.862 (+1%) op de grafiek van Bitstamp. Wat mogen we verwachten op de korte termijn?

Lees de BTC update van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op deze woensdagavond schoot de koers plots door de $10.000 om er weer snel onder te zakken. Deze update is vóór deze koersbeweging geschreven.

Bitcoin (BTC) Update

Na de forse daling tot onder $4.000 op 13 maart 2020, ging Bitcoin weer over de $10.000. De laatste keer dat we boven dit niveau waren, was op 24 februari.

Het kostte dus bijna 100 dagen om weer boven dat psychologische niveau uit te komen.

In onze ogen was deze prijsactie een zeer goede indicatie voor de acceptatie van Bitcoin door grote investeerders. Historisch gezien zijn alle grote assets zoals goud en olie op deze manier zijn gestegen.

De acceptatie van Bitcoin in ons financiële systeem wordt met de dag meer duidelijk. Het zijn echter de grote spelers die - volgens ons - al doorhebben wat er de komende maanden gaat gebeuren met de koers.

Bitcoin (BTC) Update: Wat heeft de koers nodig voor een bull run?

Bitcoin daggrafiek (2020)

Op bovenstaande daggrafiek zien we het volgende. De beweging van meer dan $10.000 op 1 juni duurde slechts een paar uur. De Bitcoin koers daalde in minder dan 12 uur naar $9.136 (correctie van 12%).

Sindsdien zijn er twee pogingen gedaan om de $10.000 te breken en die zijn mislukt op $9.900. Momenteel staat Bitcoin op $9.740 en nog steeds boven de 20, 50 en 200SMA.

Dit kan het begin zijn van een zeer bullish setup, die ons de komende weken werkelijk naar een nieuwe bullrun kan leiden.

Zolang het ook hoger is dan de 20 ($9.490) en 50 ($9.100) MA op de daily chart, is het zeer waarschijnlijk dat er een test van de grote gele weerstand te zien. Deze ligt ongeveer bij $11.000.

Zodra we ook hier boven kunnen breken, kan er met korte tussenpauzen een nieuwe hoogtepunt van dit jaar worden bereikt.

Historisch perspectief

Kijken we naar de geschiedenis, de koers van 2016, dan staat Bitcoin boven de eerste grote weerstand (blauwe lijn) die momenteel wordt ondersteund.

In 2016 brak Bitcoin ook boven een zeer vergelijkbare weerstandslijn. Daarna startte Bitcoin een parabolische beweging die meer dan 600 dagen duurde en 4.600% bereikte totdat de koers bijna $20.000 bedroeg eind 2017.

Bitcoin (BTC) Update: Wat heeft de koers nodig voor een bull run?

Terug naar 2020. Zodra Bitcoin de maand juni boven de $9.600 $ kan sluiten, is de kans groot dat er in de tweede helft van dit jaar een vergelijkbare parabolische beweging zal plaatsvinden.

Het eerste grote teken zou een beweging boven $10.500 zijn, een breuk met de huidige prijsstructuur. Dan moet een breuk van $11.000 volgen een nieuwe bullish trend.

Bitcoin (BTC) Update: Wat heeft de koers nodig voor een bull run?

Op de bovenstaande 4-uursgrafiek zien we de steun en weerstand van de blauwe weerstand die we hierboven noemden. Als we een dump zien, zou $9.000 een stevige support moeten bieden.

Als we onder dit niveau komen, is een retest van de 200 MA op $8.150 zeer waarschijnlijk.

Een belangrijk eerste teken daarvoor zou zijn als Bitcoin niet meer boven de $9.700 kan komen de komende dagen.

Over Big Bang Crypto

Als je meer wilt weten over de Bitcoin Price Moving Code om de markt voor te blijven, stuur dan een e-mail naar bigbangcrypto@gmx.de. Je zult geschokt zijn! Join ook ons Discord channel gratis en voor niets.

Lees meer over:
Bitcoin BTC koers update

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties