Bitcoin (BTC) Update: Korte dip om door te stoten richting $7.200?

De koers van bitcoin (BTC) dook eerder deze week een stuk naar beneden, de koers ligt weer onder de $7.000.

Op een plek waar momenteel veel support ligt rond $6800 lijkt de koers tot stilstand te zijn gekomen. Een van de vele vangnetten in de $6.000-$7.000 range.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En mogelijk een opstap om weer boven de $7.000 uit te stijgen. Indicators laten al snel zien dat de huidige beweging als een bullish dip kan worden beschouwd.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Met het dalen van de koers onder de $7.000 zien we gelijk dat de koers ruimte aan het vrij maken is voor wellicht een nieuwe stijging. In de analyse van afgelopen donderdag zagen we op hogere timeframes dat er weinig ruimte was voor een stijging.

En dat een consolidatie of een dip een snelle reset zou zijn van momentum indicators. Dat we vrijwel gelijk de dip maken om vervolgens ook nog eens $6.800 te testen maakt het een bullish beweging. Wat kan duiden op een snel herstel boven de $7.000 met genoeg ruimte voor een grotere stijging.

Wanneer we kijken naar de daggrafiek van BTC zien we de duidelijke beweging naar beneden en support op $6.800.

Al enige dagen lijkt de koers hier te blijven hangen. Daarbij zien we dat de momentum indicators waaronder de Stochastic bij deze relatief kleine beweging snel richting oversold regionen zakt.

Bitcoin daily chart 12 April 2020

Bitcoin (BTC) Update: Korte dip om door te stoten richting $7.200?

Het lijkt er dus op dat bears weinig kracht hebben om de koers verder te drukken. Een goed teken en sterke basis om de support te kunnen houden. Daarbij zien we rond $6.700 en $6.400 nog sterke vangnetten welke sterk genoeg zouden kunnen zijn om een verdere daling op te vangen.

Wanneer de koers zou gaan stijgen dan zal $7.200 het eerste belangrijke punt kunnen zijn waar de prijs weerstand gaat voelen.

Bij genoeg koopkracht kan een prijs van $7.500 of zelfs $7.800 al snel in zicht komen. Waarbij $7.500 momenteel een punt is waar we de vorige test kunnen herhalen. En wellicht zouden blijven mits het koop volume zal stijgen.

Bitcoin 4-uursgrafiek

Een stuk verder inzoomen en we zien dat de koers momenteel een aantal keer $6.800 heeft getest en dit punt lijkt te houden. Een lichte consolidatie hier kan zorgen voor een nog sterkere basis en genoeg volume voor een uitbraak omhoog.

Al zien we dat op korte termijn het koop volume nog niet bijzonder goed is en dat de momentum indicators met deze vrijwel vlakke beweging wat stijgt. Een teken dat de koers op korte termijn toch een dip zou kunnen maken alvorens de beweging omhoog komt.

Bitcoin 4h chart 12 April 2020

Bitcoin (BTC) Update: Korte dip om door te stoten richting $7.200?

Eerst dip naar $6.400?

Zoals gezegd zou deze dip uit kunnen komen rond $6.700 of met genoeg verkoop volume rond $6.400. Wat eventueel een bounce terug kan veroorzaken. Het lijkt erop dat bearish volume momenteel uiteindelijk zwakker is en dat bullish volume een stuk meer momentum kan veroorzaken.