Bitcoin (BTC) Update: Koers consolidatie boven $8.000 vlak na de halving?

De Bitcoin halving is een feit, de koers houdt zich voorlopig gedeisd. Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe Bitcoin (BTC) weekupdate.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘BTC na de halving’

Veel mensen keken reikhalzend uit naar de Bitcoin halving. Wat zou de koers gaan doen? We gaan snel kijken wat de prijs daadwerkelijk heeft gedaan vóór en na de halving.

Hieronder de weekgrafiek. Daarop zien we een behoorlijke bearish wick candle, die rond de $10.000 is afgeketst. Dit betekent een lower high in nu een licht bearish/sideways markt.

Zaak is nu om hier support te vinden op de 8/21 EMA levels rond $7.700 tot $8.000. Anders gaan we waarschijnlijk nog later en misschien zelfs de 200sma weekly weer opzoeken rond de $6.000.

Bitcoin (BTC) Update: Koers consolidatie boven $8.000 vlak na de halving?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Dan door de week in naar de daily. Hier zien we wel iets beter wat de halving gedaan heeft. Er is vanuit een bullish trend duidelijk een top gemaakt tot vlak voor de halving waarna BTC dumpte.

Momenteel zit het op de 8/21ema nog met steun en de korte termijn trend blijft hier gewoon bullish. Zolang we boven de 21ema blijven, zal de korte termijn trend niet draaien.

We zitten waarschijnlijk in een korte consolidatie om van daar uit weer richting te kiezen. De te breken top is nu de $10.000.

Bitcoin (BTC) Update: Koers consolidatie boven $8.000 vlak na de halving?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Dan zoomen we nu verder intraday in, op de H4 chart hieronder. Op de H4 charts is duidelijk een bearish divergence te spotten. Een waarschuwing dat er mogelijk een trend verandering in de markt zat. En zo geschiedde de daaropvolgende dump.

Momenteel zit het in een korte termijn bearish trend met een langere termijn bullish trend. Zaak is om niet onder de 200sma te dumpen en dus minimaal tot daar steun te houden.

Dit is wederom het $8.000 level wat belangrijk is. Een consolidatie lijkt intraday op zijn plaats. Ook hier is de te breken target de top op $10.000.

Bitcoin (BTC) Update: Koers consolidatie boven $8.000 vlak na de halving?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

‘Gemengde signalen’

BTC laat momenteel vooral gemengde signalen zien. Op de eerste plaats de weekly met een flinke bearish candle en een bearish divergence op de H4.

Daar tegenover staat nog steeds een MA technisch bullish langere termijn op zowel de 4-uursgrafiek als de daggrafiek. Per definitie verwacht ik hier dus eerst verdere consolidatie de aankomende dagen.

Voor verdere updates check hieronder hoe je ons verder kunt bereiken.

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan t.me/CryptoCurrencyNederland op Telegram.