Bitcoin (BTC) Update: Bulls zijn uitgeput, gaan we dippen naar $5.000?

De bitcoin (BTC) koers schommelt op dit moment bij de $6.900. Mogen we weer voorzichtig naar boven kijken of is dat te vroeg gejuicht?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe Bitcoin (BTC) update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Als we de weekgrafiek erbij pakken zien we dat we de week af hebben gesloten met een shooting star candle, wat kan wijzen op een reversal van de trend.

Op het grote plaatje zitten we nog steeds binnen de driehoek en traden we boven de 200 sma. Wat op de lange termijn een hoopvol signaal is. Maar op dit moment hikken we tegen een zware weerstandsone aan waar tevens de 100sma loopt.

Over het algemeen ziet het er niet slecht uit op de lange termijn. Het lijkt er op dat we voorlopig nog zijwaarts binnen de triangle bewegen en we moeten afwachten welke kant we opbreken..

Bitcoin (BTC) Update: Bulls zijn uitgeput, gaan we dippen naar $5.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We zien op de daggrafiek een mooie rising wedge, wat een bearish patroon is. De bulls wisten de $7.450 resistance niet te doorbreken. En dat was niet zo gek, omdat bitcoin ook nog resistance ondervond van de diagonale trendlijn en de 50 sma.

In de beweging naar boven zagen we al dat het volume steeds meer afnam en tevens heeft zich een bearish hanging man candle gevormd.

Niet zo gek dat dit resulteerde tot meer verkooporders en het breken van de wedge. Ook zien we een retest van de wedge en trendlijn, maar de bulls hebben geen kracht genoeg en de bears lijken sterker te worden.

Nu is de grote vraag waar gaan we naartoe?

Bullish scenario:

Belangrijk voor de bulls is om de zone rond $5.800 te verdedigen en de downtrendlijn te breken. Mocht dat lukken, dan gaan we de laatste high op $7.450 weer testen.

Bij het breken daarvan is $8.000/$8.100 het target waar weer veel resistance zit van onder andere de 100,200 sma en de fib 618. Daarboven zijn de bulls in controle.

Bearish scenario:

Maar zolang bitcoin de diagonale resistance lijn niet weet te breken, kijk ik vooral naar beneden met het ultieme target van de rising wedge en fib 0.786 en die ligt rond $4.800…

Kijken we naar de indicatoren zien we dat de macd een bearish cross lijkt te maken wat ook geen goed teken is. Nog geen man overboord maar het momentum lijkt er uit te gaan voor bitcoin.

Bitcoin (BTC) Update: Bulls zijn uitgeput, gaan we dippen naar $5.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

We zoomen in op de 4-uursgrafiek. Duidelijk is te zien de afwijzing van de diagonale resistancelijn. Even leek het er op dat de bulls wat power kregen, aangezien de bear pennant naar boven uitbrak.

Maar dit was slechts een test van de wedge en $7.100 resistance om shorts te vullen. Ook zagen we nog een kleine hidden bullish divergence die zorgt voor kleine opleving. Maar het lijkt erop dat de bulls zijn uitgeput.

Bitcoin (BTC) Update: Bulls zijn uitgeput, gaan we dippen naar $5.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

‘Dippen’

Op het grote timeframe lijkt bitcoin klaar voor een retracement. Als we inzoomen is er wellicht nog iets aan ruimte om te groeien maar ik verwacht dat we op korte termijn lagere levels gaan opzoeken.

Over CryptoCurrencyNederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op Telegram.