Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

In deze ochtendupdate hebben we een aantal bitcoin gerelateerde nieuwtjes voor je verzameld. Uiteraard beginnen we met de markt- en prijsupdate. Vervolgens kun je lezen over een onderzoekje naar het bezit van crypto onder millennials en hebben we enkele interessante visies van cryptotwitter voor je verzameld.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur nauwelijks iets bijzonders laten zien. De prijs staat 0,06% hoger dan gisteren en de prijs hangt rond de $10.375. Het volume neemt ook af naar een laagste punt dit kwartaal: $11.081.453.803. Even ter vergelijking: eind juni dit jaar werd er per dag nog voor meer dan $32 miljard in BTC verhandeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Cryptocurrencies voor millennials

Onderzoek van het Britse Michelmores LLP toont aan dat cryptocurrencies enorm populair zijn onder de rijkere millennials. De generatie die geboren is tussen 1981 en 1996 met een vermogen van meer dan $31.000 heeft hier maar liefst 20% van in cryptocurrencies zoals Bitcoin geïnvesteerd.

Het landelijk gemiddelde bij de Britten is 3%. De jonge welvaartsgeneratie schiet daar dus ruim bovenuit. Van diezelfde groep jongeren met meer dan $93.000 te besteden, zit maar liefst 29% van het vermogen in cryptovaluta.

Millennials nemen hun investeringen ook serieus: ze doen eigen onderzoek en werken makkelijk samen met beleggingsondernemingen en exchanges. Zo’n 35% zegt te investeren via tips van online handelsplatformen, terwijl 27% aangeeft dat ze socials en communities raadplegen.

Bitcoin kunst

Bitcoin wordt steeds normaler in het straatbeeld. Pascal Boyart helpt hier een handje aan mee. Hij is grafisch ontwerper en heeft de afgelopen twee jaar vijf street arts gemaakt van een Bitcoin QR code. En je raad het al: hiermee heeft hij een mooi bedrag bij elkaar gesprokkeld.

Pas op: er doen zich de laatste tijd veel scams voor met QR codes. Lees hier meer over deze praktijken.

In totaal is hij nu 1,2 BTC rijker, wat gelijk staat aan ongeveer $12.500. Het meeste hiervan kwam in februari 2019 binnen. Mocht je deze prachtwerken in levende lijven willen bekijken, dan kan dat. In dit geval is Parijs the place to be.

Cryptotwitter

Bitcoin komt de laatste maanden steeds vaker naar voren in het macro-economische plaatje. Men gaat steeds beter inzien dat het méér is dan een volatiel digitaal muntje. Het is een waardige concurrent voor de US dollar.

Daarom even de dollar in perspectief: de opkomst en de ondergang. De koopkracht van de munt is in de loop van de jaren gigantisch afgenomen. De oliecrisis, dotcom-bubbel en ook Donald Trump hebben hier debet aan. Waar wordt jij blijer van? Eén dollar is één dollar, of 1 BTC is 1 BTC?

De dollar is een prachtig middel voor banken om te gebruiken als middel voor het witwassen van geld. Of het nu de ING, JPMorgan of de DB is; ze hebben allemaal boetes ontvangen voor deze ‘duistere praktijken’. Wat is het toch fijn om als bank toegang te hebben tot centraal geld te hebben!

En terwijl de dollar als maar minder kracht heeft, wordt bitcoin als maar sterker. Het netwerk wordt veiliger, het gebruik steeds makkelijker en de integriteit van de munt neemt ook als maar toe. Dat is ook duidelijk te zien in de grafiek die Bitcoin Charts op twitter deelt.

Bron: Cryptoglobe