Bitcoin (BTC) Update: Weet de Bitcoin koers ook $11.500 te breken?

Na een paar saaie maanden weer eindelijk vuurwerk voor de Bitcoin (BTC). Een stijging van $1.500 in slechts 24 uur is niet mis. Waar eindige deze rit?

Lees daarvoor de Update van Growing Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De koers is het afgelopen etmaal door de meeste weerstandszones gebroken. We zagen volumetechnisch enorm veel nieuw geld wat de markt instroomde.

Vandaag stond in het teken van een korte koers terugval. Die echter weer snel is opgekocht. Een positief signaal? En waar stopt deze parabolische beweging en start het nemen van winst?

Op de onderstaande weekgrafiek is een mooie groene candle geprint. Voor de tweede week op rij een hele dikke groene candle. Op Twitter zie ik analisten weer roepen: een nieuw record is in de maak. Maar is dat wel zo? Welke weerstandszones komen we nog tegen?

Wat niet in het voordeel van bitcoin spreekt: het volume is vandaag een stuk minder in vergelijking met gisteren. Er komt simpelweg minder nieuw geld naar Bitcoin momenteel.

De afwijzing die we hebben gezien, was omdat we in augustus vorig jaar daar ook een resistance lag. Op de weekly is het niveau van $11.500 een belangrijk level om in de gaten te houden.

Mocht de koers daar naartoe bewegen, dan is er genoeg brandstof om de CME gap bij $12.000 te vullen.

Eerst wil ik een bevestiging zien van het level $11.500, want het kan zomaar zijn dat we daar een fikse afwijzing gaan krijgen.

Bitcoin (BTC) Update: Weet de Bitcoin koers ook $11.500 te breken?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daily zien we heel goed tot waar we zijn geretraced. We zien dat we tot de golden pocket (het gebied tussen 0.65 en 0.618 Fibonnaci) zijn geretraced, en vervolgens wordt Bitcoin direct weer opgekocht.

Het principe van golden pocket werkt dus goed, als je weet waar je ze vandaan moet trekken, en vooral waarom.

Zodra BTC boven de $11.000 afsluit vanavond Nederlandse tijd, dan voorzie ik weinig problemen om in ieder geval het weekly level te testen op $11.500. Dit is van groot belang dat we deze claimen.

Echter als we worden afgewezen, dan verwacht ik een flinke afwijzing. Dat komt omdat we de afgelopen twee dagen weinig support levels hebben opgebouwd. Rond het level $10.600 ligt een support zone.

Bitcoin (BTC) Update: Weet de Bitcoin koers ook $11.500 te breken?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we verder inzoomen op de vier uurskaart zien we ook het ontstaan van een eventueel channel, en ook de trendresistance lijn waar we op kunnen worden afgewezen.

Deze ligt nu op de $11.200. Hier doorheen, en testen van deze resistance lijn, zou een springplank kunnen zijn voor een push naar weekly level op $11.500.

Als we kijken voor wat betreft support, zie ik graag dat $10.600 behouden blijft. Mijn verwachting is dat als dit breekt, we een stuk lager kunnen gaan. Mogelijk weer onder het psychologische niveau van $10.000.

Bitcoin (BTC) Update: Weet de Bitcoin koers ook $11.500 te breken?

‘$11.500 belangrijk level’

Bitcoin is de afgelopen dagen flink gestegen, wellicht kan dit doorzetten. Maar dan zie ik $11.500 als een serieus level wat gebroken en behouden moet blijven.

Growing Capital

Bij het handelen in Bitcoin is het belangrijk om volume en orderdata in de gaten. Hoe weet je welk orderblock wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan?

Hoe kun je zien als we in een range zitten waar we volume technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien?

Growing Capital heeft hiervoor een het meest uitgebreide programma opgesteld om door te groeien van beginner naar een professionele trader.

Wil je meer weten over traden? Join dan ons Telegramchat van Growing Capital.