Bitcoin (BTC) Update: ‘Koers lijkt stabiel rond $6.600’

De afgelopen dagen is de koers van Bitcoin (BTC) een stuk rustiger geworden en lijken we in de consolidatiefase te zitten. Met sterke bewegingen richting de $7.000 lijkt het erop dat de koers met de huidige beweging sterker wordt.

Maar we zitten met een prijs van $6.600 wel aan de bovenkant van de consolidatiezone. Dat kan betekenen dat de koers weer snel richting $6.000 zakt om te blijven consolideren. Echter, we zien een sterke move door de support van $6.200 en kan het betekenen dat dit tevens zal gaan dienen als sterke support.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) update

Na enige tijd van flinke weerstand rond $6.200 lijkt de koers van Bitcoin hier eindelijk te boven zijn gekomen. Een sterke beweging door deze weerstand lijkt de koers naar de bovenkant van de consolidatiezone te hebben gestuurd.

Dit geeft bulls een stuk meer kracht om de nieuwe sterke weerstand rond $7.000 te testen. En geeft wellicht genoeg kracht om ook hier door te gaan breken. Maar vooralsnog blijft de koers zeer stabiel rond $6.600 en zien we niet veel kracht van een eventueel nieuwe beweging omlaag.

Kijkende naar de daggrafiek van Bitcoin zien we de mooie beweging door de gele resistance lijn naar boven. Welke daarna gelijk dient als support en ook getest is. Deze support zone tussen $6.200 en $6.400 kan als sterk vangnet dienen wanneer bears weer wat kracht krijgen.

Wat nodig zal zijn mocht $7.000 op korte termijn getest gaan worden en de prijs er nog niet doorheen zal gaan. Een mogelijke reactie hierop kan dan een flinke daling veroorzaken. Wat beperkt zal worden door de support.

Bitcoin daily chart 2 April 2020

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers lijkt stabiel rond $6.600'

Ruimte voor meer stijging?

Als we daarbij kijken naar de Stoch zien we dat er nog genoeg ruimte is voor meer stijging. En kan wijzen op genoeg kracht om $7.000 te breken.

Mocht dat lukken dan kunnen we prijzen zien van $7.200 of $7.500 als eerste sterke weerstand. Waarbij de koers waarschijnlijk weer tot rust zal komen om te consolideren en een nieuwe sterke support te vormen.

Als we een stuk verder inzoomen naar een lager timeframe als de 4-uursgrafiek zien we de duidelijke consolidatie maar ook het plafond waar de koers momenteel tegenaan zit.

Op lagere timeframes laten momentum indicators zien dat dit de huidige top is. En dat we nog meer consolidatie kunnen verwachten, voordat er een nieuwe stijging zal komen.

Een daling richting de support van $6.400 of $6.200 zal op korte termijn dus niet gek zijn. En kan zorgen voor genoeg kracht om hierboven uit te stijgen.

Bitcoin 4h chart 2 April 2020

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers lijkt stabiel rond $6.600'

Consolidatie of toch een daling?

Lagere timeframes geven ten opzichte van de hogere timeframes een wat scheef beeld. Daar waar de daily nog genoeg ruimte laat zien voor een stijging zien we op de 4-uursgrafiek weinig ruimte. En lijkt het er op dat we op lagere timeframes eerst een consolidatie gaan zien.

Of een prijsdaling om de huidige doorbroken weerstand als support te testen. Mocht deze breken dan zal ook $6.000 nog genoeg kracht hebben om in stand te blijven.

En wellicht zien we snel een nieuwe stijging na wellicht een korte periode van consolidatie.