Bitcoin (BTC) Update: Zakt koers door afnemend volume naar $8.700?

De Bitcoin (BTC) koers wist de afgelopen 24 uur de $9.400 niet te breken. Wat zit er voor de grootste cryptomunt de komende dagen in het vat?

Lees de Update van Growing Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we kijken naar het handelsvolume, dan is deze de afgelopen weken scherp gedaald. In de week van 1 juni was er nog sprake van een totaal volume van $12 miljard. Terwijl het weekvolume nu rond de $7 miljard ligt.

Wat houdt dat in? Er komt simpelweg geen nieuw geld naar Bitcoin, dus géén significante stijging. Dus het volume moet snel gaan stijgen, wil de koers de $9.300 op de weekgrafiek.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We zien de afgelopen week dat bitcoin tussen de $9.300 en $9.100 koerst, uitschieters daargelaten. Bitcoin is aan het rangen en ook de afgelopen dagen zien we dat bitcoin redelijk zijwaartse bewegingen aan het maken is.

Dus Bitcoin heeft momenteel niet het momentum kun je zeggen. Maar er is in mijn ogen nog niets aan de hand voor BTC. De échte problemen starten zodra we de $8.700 grens verliezen als support. Maar zoals gezegd zijn we daar nog niet, dus het heeft weinig nut om daar nu naar te kijken.

Mochten we gaan stijgen en we gaan richting resistance, dan zou ik pas een long openen boven $9.800, als er nieuw volume is!

Bitcoin (BTC) Update: Zakt koers door afnemend volume naar $8.700?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als we naar de daggrafiek kijken, zien we dat er goed gebounced is op support. Op de dollar zogezegd. De vraag is waar gaan we nu naar toe?

Ik zou zeggen dat we nu richting $9.300 gaan, maar daar net niet gaan komen. Mijn verwachting is dat deze stijging eigenlijk alleen bedoeld is om de late shorters onder water te laten staan. Met als doel om ze dus eruit te stoppen of te liquideren.

Want er is met deze stijging ook niet heel veel positief volume gemoeid. Namelijk een positief van 12 miljoen met 184 miljoen marktcontracten.

Daarna een daling die gepaard ging met een negatief volume van 15 miljoen met 48 miljoen contracten.

Je ziet dus dat er slechts een fractie van het aantal marktorders nodig is om de stijging direct af te slaan. Dus volumetechnisch ben ik bearish en niet positief.

Bitcoin (BTC) Update: Zakt koers door afnemend volume naar $8.700?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Ook op de vier-uurskaart verandert er technisch niet zoveel. Mijn verwachting is dat we gaan nog een volgende controlepunt die ligt bij $9.285. Een afwijzing ligt dan in de lijn der verwachting.

Daarnaast hebben we daar ook het golden pocket liggen van fibonacci, waarvan ik verwacht dat die een resistance zal bieden.

Zoals gezegd, de stijging richting $89.400 was op laag volume. Bovendien verwacht ik dat het volume niet drastisch gaat stijgen. Kortom, de stijging was tijdelijk en te zwak om door $9.400 te stoten. Dat maakt een bearish scenario reëler. Dat maakt een daling richting $8.700 op de weekgrafiek een voor de hand liggend beeld.

Vergeet niet dat we van $10.500 afkomstig zijn en we al die tijd geen higher highs hebben geprint op de chart. Daarnaast is ook het volume week in week uit minder geworden.

Bitcoin (BTC) Update: Zakt koers door afnemend volume naar $8.700?

‘Weinig kracht’

Concluderend, Bitcoin laat te weinig kracht zien om omhoog te willen. Mijn verwachting is dat we straks verder down gaan, en dat we de $9000-regio gaan verlaten.

Over Growing Capital

Je vraagt je uiteraard af, hoe ik aan die volume data kom? Hoe weet ik waar er veel orders liggen. Hoe weet ik welk orderblock wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan?

Hoe kan ik zien als we in een range zitten waar we volume technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien? En nee dat kan je niet zien aan wat candles op tradingview, waar dan wel?

Dat leg ik allemaal uit in mijn leerprogramma. Het meest uitgebreide programma om van beginner naar een professionele trader te gaan die consistent winst maakt! Je kan mij daarover een persoonlijk bericht sturen in telegram. Stuur het naar: @cryptodinero01 of join onze Telegram groep.